Πολιτική|27.07.2023 17:08

«Αν εκλεγεί, με βάση τον νόμο τίθεται αυτοδικαίως σε αργία»: Η απάντηση Μαρινάκη για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δε σκέφτεται προς στιγμήν να φέρει ρύθμιση για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη.

Κι αυτό διότι υπάρχει ήδη πρόβλεψη στην περίπτωση που κάποιος που έχει καταδικαστεί! Ειδικότερα, πρόκειται για τον ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α΄, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα.

«Θωρακισμένο το θεσμικό πλαίσιο»

«Υπάρχει αυτός ο νόμος, ισχύει δηλαδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς, θα εφαρμοστεί. Εμείς αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι - και είναι και συνεπές σε σχέση μ’ αυτό το οποίο κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές – ότι όσο και απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και αν είμαστε στην πράξη σ’ αυτές και όσο και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, εδώ πέρα όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και αυτή που σας ανέφερα και ισχύει, που ο σκοπός είναι να αποκλείονται αυτοί οι οποίοι έχουν διαπράξει  βαρύτατα και σοβαρότατα αδικήματα. Και, προφανώς, αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και όπως λέγαμε και στην περίπτωση των νομοθετικών παρεμβάσεων για τις βουλευτικές εκλογές, τότε αν θυμάστε είχαμε πει ότι δεν αποκλειόταν κάποιος για να κατέβει ο ίδιος μεμονωμένα υποψήφιος, αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε το θεσμικό πλαίσιο και νομίζω ότι επετεύχθη αυτό,  με βάση και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε να μην μπορεί, όπως είπα στην αρχή της τοποθέτησής μου, ένα κόμμα να ταυτίζεται ουσιαστικά με μια εγκληματική οργάνωση. Να μην μπορούν, δηλαδή, μαχαιροβγάλτες, εν προκειμένω, να μπαίνουν στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

δήμος ΑθηναίωνΝέα ΔημοκρατίαΧρυσή ΑυγήΗλίας Κασιδιάρηςαυτοδιοικητικές εκλογέςΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρα