Πολιτική|30.08.2023 07:05

Φωτιά τώρα: Τα μέτρα αποκατάστασης, τα drones για εναέρια επιτήρηση και μπαράζ κυβερνητικών συσκέψεων

Newsroom

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο την επόμενη μέρα για τις περιοχές που έγιναν στάχτη από τις πυρκαγιές αλλά και τον σχεδιασμό για την πρόληψη και την προστασία των δασών. Οι περιοχές του Έβρου και της Πάρνηθας κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες ενώ, για την άγρια πανίδα αυτών των περιοχών, προβλέπεται ειδική φροντίδα, με την παροχή ζωοτροφών και νερού για τα ζώα που επιβίωσαν. Επιπλέον, ξεκινούν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και δίνεται προτεραιότητα, και με ευθύνη των Περιφερειών, στον καθαρισμό των ρεμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Αγορά UAV Drones (τέσσερις διαφορετικοί τύποι) για εναέρια επιτήρηση – Παράδοση από 2024

  • 4 Drone «σταθερής πτέρυγας»
  • 17 Drone προσδεδεμένα σε οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος
  • 80 Drone ειδικών αναγκών
  • 13 Drone επί Κινητών Επιχειρησιακών Κέντρων (ΚΕΚ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η κυβέρνηση οδεύει προς την Ολομέλεια και τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, με σειρά συσκέψεων που έχουν στον πυρήνα τους τα μέτρα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, αλλά και τα ζητήματα πρόληψης και προστασίας των δασών. Για τον Έβρο και την Πάρνηθα, συγκεκριμένα, η επόμενη μέρα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμορφώσει τη στρατηγική της επόμενης ημέρας στην πολιτική προστασία. Η ενίσχυση σε μέσα πυρόσβεσης, οι πρόσθετοι οικονομικοί πόροι, με κορμό το πρόγραμμα «Αιγίς», η τρίτη εξέλιξη του προγράμματος ΑntiNero για τη συντήρηση και διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών και οι αυστηρότερες κυρώσεις για τους εμπρηστές βρίσκονται ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και στη ΔΕΘ.


ΒουλήΈβροςπυρκαγιέςΜέγαρο ΜαξίμουΠάρνηθαμέτραφωτιέςειδήσεις τώρα