Πολιτική|01.09.2023 06:45

Σπαρτιάτες: O «εμφύλιος» με φόντο την κρατική επιχορήγηση και τα επόμενα βήματα στο σίριαλ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια μάχη για τα… λεφτά εξελίσσεται στους Σπαρτιάτες, με τον Ηλία Κασιδιάρη να θέλει το ζεστό κρατικό χρήμα και τον Βασίλη Στίγκα να ανθίσταται. Από την μια τα πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη γνωρίζουν πως σε περίπτωση που εγκαταλείψουν τους Σπαρτιάτες ο έγκλειστος ναζιστής θα μείνει στον άσσο (και άρα θα δυσκολευτεί να χρηματοδοτήσει και τους επόμενους προεκλογικούς του αγώνες) ενώ ο Βασίλη Στίγκας βλέπει ότι χάνει πλήρως τον έλεγχο.

Εξ ου κιόλας έκανε λόγο για Greek Mafia και Don Corleone, επικοινωνώντας τον βασικό λόγο για τον οποίο οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στα μαχαίρια. Το ερώτημα, βέβαια, είναι ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τόσο των βουλευτών όσο και του Βασίλη Στίγκα.

Τα επόμενα βήματα στο σίριαλ

Οι «11» προς ώρας αναζητούν τρόπο προκειμένου να αρπάξουν το κόμμα, γι’ αυτό κιόλας μολονότι οι τρεις (Κατσιβαρδάς, Κόντης και Δημητροκάλης) διεγράφησαν δεν δήλωσαν πως αποχωρούν από τους Σπαρτιάτες. Οι ίδιος θεωρούν ότι αν και δεν ήταν μέλη των Σπαρτιάτων λόγω της βουλευτής τους ιδιότητας αποκτούν ex officio την ιδιότητα τους μέλους και δεν αποκλείεται να οργανώσουν -χωρίς τον Β. Στίγκα- συνέδριο διαδοχής. Κι όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος «ας πάει ο Στίγκας στη Δικαιοσύνη».

Στον αντίποδα ο κ. Στίγκας θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Προς ώρας κρατάει τα ηνία του κόμματος και ουσιαστικά απειλεί τον Ηλία Κασιδιάρη με αποκαλύψεις. Σε χθεσινή του συνέντευξη και ερωτώμενος για τους εκβιασμούς που έχει δεχθεί από τους βουλευτές του κόμματός του, είπε πως δεν μπορεί να πει τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά όταν το κάνει θα χρειαστεί να επέμβει η Εισαγγελία. «Δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα, όχι γιατί φοβάμαι, δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου, θα μιλήσω όμως με ονόματα και με αποδείξεις, από ‘κει και πέρα, δεν είναι μόνο ένα άτομο, είναι συμμορία», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Προφανώς, και ο ίδιος γνώριζε που… έμπλεκε, διότι οι 3 διαγραφέντες θεωρούνται πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη, αφού ήταν υποψήφιοι με το κόμμα «Έλληνες», το οποίο ο Άρειο Πάγος «έκοψε».

Πιθανή εμπλοκή του Εισαγγελέα

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι το σίριαλ θα έχει συνέχεια. Πολλοί θεωρούν ότι η εμπλοκή του Εισαγγελέα είναι σίγουρη μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Εξάλλου ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε πως η Βουλή σε πρώτη φάση θα λάβει τα μέτρα της: «Είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

Ηλίας ΚασιδιάρηςβουλευτέςΣπαρτιάτεςειδήσεις τώραΒασίλης Στίγκας