Πολιτική | 07.09.2023 16:09

Μαρινάκης για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη που έφερε αντιδράσεις: «Όλοι αξιολογούνται διαρκώς - Αντιλήφθηκε και επανόρθωσε»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με τη φράση «όλοι αξιολογούνται διαρκώς», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά

«Αυτήν τη στιγμή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, όλους μας, μας απασχολεί η διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης, αυτού του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας. Από εκεί και πέρα ο ίδιος αντιλήφθηκε τη δήλωση αυτή και επανόρθωσε με νεότερη δήλωσή του», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης ουσιαστικά «άδειασε» (χλιαρά) τον υπουργό, μολονότι χθες ο τελευταίος ζήτησε «συγγνώμη» για τη δήλωση που εξίσωνε το θύμα με τον θύτη. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε υπογραμμίσει: «Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Λίγο αργότερα και μετά τον σάλο που δημιούργησε η δήλωσή του επανήλθε, ζητώντας συγγνώμη. «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

λιμάνι ΠειραιάBlue Star FerriesΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτηςειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκης