Πολιτική|19.09.2023 19:55

Γεωργιάδης: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την κατάθεση της ρύθμισης για την ασφαλιστική κάλυψη όλων όσοι επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ώστε να συνεχίσουν να έχουν υγειονομική περίθαλψη και για το ξεπάγωμα των τριετιών, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης. Την ίδια ώρα υπερασπιζόμενος το εργατικό νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα κριθεί στην πράξη και στη λειτουργία του από το χώρο της εργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο νόμου «θα κριθεί απόλυτα θετικά, γιατί επιτρέπει στους εργαζόμενους να κάνουν νόμιμα περισσότερα πράγματα, να αυξάνουν αφού το επιθυμούν τα εισοδήματά τους και να οργανώνουν τη ζωή τους κατά ποιο τίμιο και ειλικρινή τρόπο».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν καταργείται ούτε το 8ωρο, ούτε το πενθήμερο. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα επισήμανε ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις μας καθώς είναι απόλυτα σταθμισμένες ώστε να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να μπορούν, εάν θέλουν, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους -όπως κάναμε με τις τριετίες που τις φέρνουμε δύο χρόνια νωρίτερα- αλλά ταυτόχρονα αυτό να γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μη διακινδυνεύουμε την ύπαρξη της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα».

Έχοντας απέναντί του την κυρία Λινού υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στη δυνατότητα που παρέχεται σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων να μπορούν να ασκούν και την Ιατρική Εργασίας όταν αυτή η δυνατότητα και χωρίς καμία προϋπόθεση εκπαίδευσης δόθηκε για πρώτη φορά με νόμο το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε 520 ιατρούς εργασίας και τότε δεν αντιδρούσε κανείς και δεν έλεγε αυτά που λέει σήμερα».

Και μάλιστα φωτογραφίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη προσέθεσε ότι «στη ζωή δεν μπορείτε να τα έχετε όλα και Goldman Sachs και κομμουνισμό και από τη στιγμή που επιλέξατε μνημόνιο και ευρώ δεν μπορείτε να μιλάτε για κομμουνισμό, δεν γίνονται όλα στην ζωή».

ειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδηςεργασιακό νομοσχέδιοΣΥΡΙΖΑ