Πολιτική|21.09.2023 20:23

Χαρίτσης στο OPEN: Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιείται από στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη

Newsroom

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος τόνισε πως είναι «εντελώς ανοιχτό το αποτέλεσμα», του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε στελέχη του κόμματος που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, πως «εργαλειοποιούν  τον Αλέξη Τσίπρα».

«Ό κ. Τσίπρας εργαλειοποιείται και από στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη»

«Θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την αναμέτρηση οι ψηφοφόροι, τα μέλη, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις, οι προτάσεις, τα σχέδια των δύο υποψήφιων, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (…) Εκεί έξω υπάρχει μια κοινωνία που μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον, με αγωνία που ζορίστηκε όλο το τελευταίο διάστημα. Και έχουμε την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να καταθέσουμε μια πειστική, ρεαλιστική, ριζοσπαστική πρόταση ώστε να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά», είπε αρχικά ο κ. Χαρίτσης.

«Έγινε αυτές τις ημέρες προσπάθεια από την Έφη Αχτσιόγλου να γίνει μια δημόσια συζήτηση, μια δημόσια αντιπαράθεση – έτσι γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα – να κατατεθούν αυτές οι προτάσεις δημοσίως. Είναι κρίσιμα τα πράγματα, είναι ιστορικές οι στιγμές για το κομμα μας. Είναι σημαντικό ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάζει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση της Έφης Αχτσιλογλου για ντιμπέιτ και συνέχισε:

«Ένας από τις λόγους που χάσαμε στις εκλογές είναι γιατί διαμορφώθηκε έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, μια πολυφωνία που μας πλήγωσε πολύ. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας περνάει από καθαρές πολιτικές θέσεις, από καθαρά πολιτικά σχέδια. Γι αυτό ζήτησε η κ. Αχτσιόγλου να πάνε σε διάλογο. Γιατί ακούσαμε διφορούμενα πράγματα».

«Θεωρώ πως ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως συνεπής στη στάση του. Μια στάση σιωπής γιατί γνωρίζει πως οποιαδήποτε παρέμβασή του μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και να επηρεάσει τα πράγματα και να δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα αυτή τη στάση. Εγώ θεωρώ πως είναι ορθή η στάση του. (…) Δεν είναι όμως ορθό και ενοχλεί είναι το ότι ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιείται και από στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Αλέξης ΤσίπραςΑλέξης ΧαρίτσηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΈφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα