Πολιτική|25.09.2023 15:00

Τσίπρας σε δημοσιογράφους για Κασσελάκη: Του έδωσα το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών – Κανέναν δε συμφέρει μια πυρηνική έκρηξη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη

O πρώην πρόεδρος του κόμματος συνομίλησε αμέσως μετά με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος. Το κατάλαβε;» τον ρώτησε δημοσιογράφος.

«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του κάνατε ταχύρρυθμα;» σχολίασε δημοσιογράφος.

«Μαθαίνει γρήγορα…», είπε γελώντας.

Και η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής, με τον κ. Τσίπρα να απαντά στις ερωτήσεις με διάθεση χαλαρή:

Δημοσιογράφος: Έγινε παράδοση -παραλαβή…

Αλ.Τσίπρας: Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το "βαλιτσακι" με τους κωδικούς των πυρηνικών.

Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…

Αλ.Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω...

Δημοσιογράφος: Θα πάτε απόψε στο γήπεδο;

Αλ.Τσίπρας: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα είναι πολύ συχνά στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι το γραφείο μου».

Κασσελάκης: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα 

«Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», σημείωσε νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων. Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. «Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ πιστεύω την έχεις ακούσει, θα σου χρειαστεί», ανέφερε αρχικά ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον διάδοχό του. 

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος. Δεν είναι όπως το NBA», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο νέος πρόεδρος του αντίτεινε ότι «εσείς βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα». «Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ», είπε ο κ. Τσίπρας με τον Σ. Κασσελάκη να απαντά: «Έτσι είναι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος». 

Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

ΣΥΡΙΖΑΒουλήειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΣτέφανος Κασσελάκης