Πολιτική|02.10.2023 11:00

Μπακογιάννης για Μπέο: «Εντυπωσιακό πέρασμα κάτω από τον πήχη - Προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στους Αθηναίους»

Newsroom

Για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Αθηναίων και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ενώ σχολίασε και το επεισόδιο στον Βόλο με τον Αχιλλέα Μπέο.

Σε ερώτηση για τον κ. Μπέο είπε: «όλο μας έχουμε υποχρέωση να κάνουμε μία προσπάθεια να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη. Αυτό που είδαμε στο Βόλο ήταν ένα εντυπωσιακό πέρασμα κάτω από τον πήχη».

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μασήσω τα λόγια μου, δεν μου αρέσει να μιλάω σε καμία περίπτωση για συνάδελφους δημάρχους, δε μου πέφτει και πολύ λόγος για το τι γίνεται αλλά υπάρχει ένας πολύ απλός κανόνας: Το βράδυ που γυρίζεις σπίτι σου να μπορείς να πεις τα παιδιά σου τι έκανες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είσαι ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά σου. Και αυτό δεν είναι αριστερό ή δεξιό. Μας αφορά όλους», είπε.

«Προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στους Αθηναίους, μπορεί να μην τις κερδίζω όλες τις μάχες, αλλά τις δίνω όλες τις μάχες. Έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στον απολογισμό μας», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Για την καθαριότητα είπε: «Δεν λέω ότι η Αθήνα είναι μία καθαρή πόλη, λέω ότι είναι καθαρότερη απ’ ότι ήταν ποτέ. Έχουν γίνει πολύ σοβαρά βήματα, έχουμε αλλάξει τη φιλοσοφία (…) προχωράμε μπροστά με νέα μέσα».

«Η Πανεπιστημίου άργησε και επειδή άργησε, ταλαιπώρησε και επειδή ταλαιπώρησε, θύμωσε. Είναι ένα καρφί στο μάτι μου», είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος προσθέτοντας ότι «το έργο λειτουργεί κάπως ανταποδοτικά, ανταμείβει την πόλη».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο περίπατο και το κόστος του, στους χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα, καθώς και την τριπλή αναβάθμιση του δήμου από τον οίκο Moody’s.

Τόνισε ότι ζήτησε περισσότερους αστυνομικούς για την ασφάλεια της πόλης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες τεχνολογίες που θα βοηθούν στη γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις γειτονιές της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

δήμος ΑθηναίωνΚώστας Μπακογιάννηςειδήσεις τώραΑχιλλέας Μπέος