Πολιτική|02.10.2023 19:00

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Φίλη - Κασσελάκη την Τρίτη

Newsroom

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για την επίσκεψη του στην Κύπρο την Τρίτη (03/10) ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη.

Σημαντικό στέλεχος για την Αριστερά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κλείσει ένα πολύ σημαντικό εσωκομματικό μέτωπο αφού, ο πρώην υπουργός, αποτελεί από τους αυστηρότερους επικριτές του, έχοντας χαρακτηρίσει τον Κασσελάκη «Τραμπ», και κάνοντας λόγο για φαινόμενο «μεταπολιτικής», ενώ έχει σημειώσει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανάγκη από «μεσσίες» και «σωτήρες».

Με δεδομένο ότι, ο Νίκος Φίλης συνέχισε και μετά την εκλογή Κασσελάκη να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα δηκτικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του κόμματος, ίσως θα περίμενε κανείς τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο Νίκος Φίλης δεν είναι τυχαίο στέλεχος. Σχεδόν 45 χρόνια στην Αριστερά, έχει θητεύσει σε όλα τα καθοδηγητικά όργανα, έχει επιλεγεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το υπουργείο παιδείας, έχει υπάρξει διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» ενώ όλοι αναγνωρίζουν, τη σημασία του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να συναντηθεί, ως εκ τούτου, μαζί του, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο καθώς εκτιμά ότι, αν καταφέρει να κατευνάσει τον πρώην υπουργό, θα έχει καταφέρει να κλείσει ένα σημαντικό εσωκομματικό μέτωπο. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, κάτι τέτοιο δε φαντάζει πολύ πιθανό.

Νίκος ΦίληςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα