Πολιτική|02.10.2023 21:28

Ιωακειμίδης: «Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα αν πέσει ανάλογη βροχή με τη Θεσσαλία στην Αττική - Μεγάλο πρόβλημα ο Κηφισός»

Newsroom

Εξαιρετικά δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην Αττική αν πέσει ανάλογη βροχή με αυτή που έπεσε στην κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος ανέφερε πως το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ο Κηφισός.

«Στα 60 χιλιοστά η γυναίκα στη Βασιλίσσης Σοφία κρατιόταν από το φανοστάτη, πλημμύρισαν οι σταθμοί του μετρό κλπ. Το πιο μεγάλο πρόβλημα κατά την άποψή μου είναι ο Κηφισός. Γιατί; Γιατί υπολογίστηκε για τα 50 χρόνια από το 1932-1982, αντιλαμβάνεστε σε μια άλλη εποχή όπου η Πάρνηθα υπήρχε και ήταν κατάφυτη, η Αττική δεν είχε τσιμεντοποιηθεί και δεν είχαμε οδηγήσει σειρά ρεμάτων στον Κηφισό. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Όσοι είμαστε στα κάτω, Μοσχάτο, Πειραιάς και Καλλιθέα έχουμε στείλει επιστολή στο Υπουργείο και την Περιφέρεια για να εξεταστεί το θέμα και δεν έχει γίνει τίποτα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τι μπορούμε να κάνουμε; Να σταματήσουμε το νερό στο βουνό, είτε δημιουργώντας μια λίμνη 70.000 κυβικών μέτρων που θα καθυστερήσει τη ροή προς τα κάτω. Επίσης, να βάλουμε αισθητήρες για να παρακολουθήσουμε την ροή της βροχής ώστε αν χρειαστεί έγκαιρα να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους να φύγουν από την περιοχή».

Ο κ. Ιωακειμίδης κατέθεσε τρεις συγκεκριμένες προτάσεις για τον Κηφισό:

1. Δημιουργία λίμνης 70.000 κυβικών στα βουνά για να συγκρατείται το νερό και να μη διοχετεύεται όλο στον Κηφισό.
2. Τοποθέτηση αισθητήρων στο ποτάμι για την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση μεγάλης ροής υδάτων.
3. Άμεσος καθαρισμός από τα φερτά υλικά τόσο της σκεπασμένης κοίτης του Κηφισού όσο και της εκβολής του στο Φάληρο που έχει κυριολεκτικά φράξει.
Ο κ. Ιωακειμίδης επαναδιατύπωσε την πρότασή του να διοχετεύεται στις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών είναι αναγκαίος για να προφυλαχτούν οι ζωές μας.

ειδήσεις τώρακλιματική αλλαγήΚηφισόςΠεριφέρεια ΑττικήςΓιώργος Ιωακειμίδης