Πολιτική | 11.10.2023 09:50

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Αγγελούδης: «Δεν έχω διαχειριστεί τα τελευταία 15-20 χρόνια καμία δημόσια ή ιδιωτική εξουσία» - Οι προτεραιότητες του για τη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ανέφερε τι θέλει να αλλάξει στην πόλη ενώ έστρεψε και τα πυρά του κατά του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Υπήρξε μια καλή παρουσία η οποία ενίσχυσε και επιβεβαίωσε τις προσπάθειες της ομάδας για τη Θεσσαλονίκη και (το αποτέλεσμα) αποδοκίμασε με έναν ιδιαίτερα εκκωφαντικό τρόπο αυτό που διαπιστώνουν οι πολίτες εδώ και πάρα πολλούς μήνες, τον απερχόμενο και κρυπτόμενο δήμαρχο ο οποίος έχει και την κύρια ευθύνη για την εγκατάλειψη και την απραξία στην πόλη».

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω από την πρώτη στιγμή είναι να μιλήσω για τα προβλήματα της πόλης», σημείωσε λέγοντας πως πήρε την απόφαση να κατέβει στις εκλογές τον Ιανουάριο. «Η καθημερινότητά μας ήταν σε μια απόλυτη υποχώρηση. Μιλάω για την ανάγκη η πόλη να είναι πιο καθαρή, τα πεζοδρόμιά της να είναι προσβάσιμα, όχι μόνο στους ανθρώπους με αναπηρία αλλά και στους υπόλοιπους, να έχουμε πράσινο. Το πράσινο εδώ είναι σε αποδόμηση».

«Δεν έχω διαχειριστεί τα τελευταία 15-20 χρόνια καμία δημόσια ή ιδιωτική εξουσία»

Ερωτώμενος για τη δήλωση του κ. Ζέρβα ο οποίος είπε πως «τα συμφέροντα της Αθήνας έρχονται στη Θεσσαλονίκη», ο κ. Αγγελούδης γέλασε και σχολίασε: «Όταν περίμενα να ακούσω από τον απερχόμενο δήμαρχο μια πρόταση, γιατί δεν έγιναν αυτά, γιατί υπάρχει όλη αυτή η εγκατάλειψη, μια πρόταση ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση για να τα διορθώσει, αντ’ αυτού τη βδομάδα αυτή έχει μπει με μια ατζέντα προσωπικής επίθεσης. Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω. Αν το είπε κοιτώντας τον καθρέφτη θα το καταλάβω γιατί εγώ δεν έχω διαχειριστεί τα τελευταία 15-20 χρόνια καμία δημόσια ή ιδιωτική εξουσία για να μπορεί να λέει κάτι τέτοιο. Ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ανελλιπώς και από το 2012 ανήκω στο χώρο του κοινωνικού εθελοντισμού ως αντιπρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής. Ο κ. Ζέρβας ο οποίος την προηγούμενη φορά βγήκε με τον μανδύα του ανεξάρτητου απέναντι από το χρίσμα της ΝΔ, έρχεται τώρα και καταγγέλλει το αντίθετο σε όποιον το διεκδικεί».

Σε ερώτηση για το πώς θα κριθεί ο 2ος γύρος εκτιμά πως «θα κριθεί αυτοδιοικητικά».

Οι προτεραιότητές του για τη Θεσσαλονίκη 

Για το ποιες είναι οι προτεραιότητές του εάν εκλεγεί δήμαρχος αναφέρει: «η προτεραιότητα μου έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας και του δημόσιου πόρου. Πρέπει να λυθεί χτες το θέμα και να ξαναγίνει μια καθαρή πόλη και πρέπει να δούμε και την προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια, τους δρόμους, το πράσινο, στο κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης».

Για το debate με τον Ζέρβα 

Για το γεγονός πως ο κ. Ζέρβας ζήτησε debate για τον β΄γύρο των εκλογών ο κ. Αγγελούδης σχολίασε: «Σε αυτή τη ζωή υπάρχει αξιοπρέπεια και πλαίσιο αρχών και θέλω να το τηρήσω. Έλαβα μέρος σε 4 debates με όλους τους υποψηφίους και όλα τα προγράμματα. Συμφώνησα να λάβω μέρος και με τον κ. Ζέρβα στη δημοτική τηλεόραση, το οποίο το ακύρωσε 24 ώρες πριν με έναν μη αξιοπρεπή τρόπο. Θα ήταν άστοχο να πάω τώρα σε ένα debate ακυρώνοντας όλους τους άλλους συνυποψηφίους μου, που ζητούσαμε όλοι μας να έρθει σε αυτή τη λογομαχία που δεν ήρθε ποτέ. Μόλις αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες ανακάλυψε πως πρέπει να κάνει debate». 

Θεσσαλονίκηπεριφερειακές εκλογέςΔημοτικές εκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώραεκλογέςυποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης