Πολιτική|13.10.2023 06:15

Με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλία το ΠΑΣΟΚ, ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών - Τι λένε για τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις υπουργών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ναι μεν το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η επικράτηση του Χάρη Δούκα στον δήμο Αττικής, ωστόσο, αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη κοιτούν έντονα προς τη Θεσσαλία. Ο Δημήτρης Κουρέτας (ο μόνος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο σε επίπεδο περιφέρειας) διεκδικεί με ελπίδες την περιφέρεια έναντι του Κώστα Αγοραστού. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο «πράσινος» υποψήφιος μπορεί να ανατρέψει την εικόνα του πρώτου γύρου, κάτι που θα αποτυπώσει τη δύναμη του κόμματος σε επίπεδο περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο προς τον κ. Κουρέτα (που είχε ανακοινωθεί από καιρό) όσο και προς τον κ. Δούκα δεν… απασχολεί το ΠΑΣΟΚ και δεν θεωρεί ότι αυτό θα είναι το κλειδί σε τυχόν επικράτηση. Άλλωστε, ειδικά στην περιφέρεια η δύναμη του κόμματος, είχε αποτυπωθεί και στις εθνικές εκλογές.

«Πυρά» για Λευτέρη Αυγενάκη

Εντωμεταξύ, για αθέμιτες πρακτικές κάνουν λόγο από τη Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, πως «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, που εξαγγείλαμε».

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αγοραστό, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μητσοτάκη είναι πως θα ξανακερδίσουν τις περιφέρειες» επισήμανε με έμφαση ο κ. Σπυρόπουλος.

«Είναι η ομολογία πως ενδιαφέρονται μόνο για το κομματικό τους συμφέρον. Ένας παλαιοκομματισμός της δεκαετίας του ’60 και του ’70, που δεν έχει ανάγκη αυτή η χώρα και πολλώ δε μάλλον δεν έχει ανάγκη η περιφέρεια η οποία καταστράφηκε» πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επισημαίνουν την ικανοποίηση του προέδρου του κόμματος εν όψει της κάλπης της Κυριακής. «Το σημαντικό όμως είναι ο ελληνικός λαός να επιλέξει περιφερειάρχες και δημάρχους που πάνω απ’ όλα θα βάζουν τον τόπο τους, το συμφέρον των πολιτών και ένα σύγχρονο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης», λένε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑαυτοδιοικητικές εκλογέςΛευτέρης ΑυγενάκηςΠΑΣΟΚΘεσσαλίαειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία