Πολιτική | 20.10.2023 16:31

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ανανέωση γίνεται πράξη – Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη μάχη των πολιτών με την ακρίβεια

Newsroom

Να εγκαινιάσει μια νέα σχέση με τη βάση του κόμματος και την κοινωνία συνολικά, είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, αλλά και εν όψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου, συμφωνά με κομματικές πηγές. 

Παράλληλα, καλούν τους πολίτες, «τους νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν να έρθουν μαζί μας για να γίνει πράξη  η ανανέωση του κόμματος».

H ανανέωση, όπως σημειώνουν «θα αποτυπωθεί  και στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή» και τονίζουν πως «είναι πολύ σημαντική η δήλωση του Δ.Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας κι αυτός στην δυνατότητα ανανέωσης».

«Από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου ήταν να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια σειρά από θέσεις και αυτό θα συνεχιστεί όσο θα προχωρά ο αδιαμεσολάβητος διάλογος με τη βάση του κόμματος και το άνοιγμα στην κοινωνία. Για μια αριστερά της νίκης και όχι της ήττας», προσθέτουν.

«Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μία γειωμένη σχέση με τον κόσμο. Αυτό δεν είναι μόνο ένα προσωπικό στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα στοίχημα όλων μας. Για να ανακτήσουμε τη σχέση μας με τον προοδευτικό κόσμο, με την κοινωνία και να καταφέρουμε την πολιτική αλλαγή», υπογραμμίζουν, επικαλούμενοι δήλωση της εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Δώρα Αυγέρη σήμερα στο Action 24.

Σχετικά με τις κομματικές διεργασίες επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη πολιτική γραμματεία έχει «τη συνεδρίαση της Κ.Ε, έχουμε τα 13 περιφερειακά συνέδρια που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων, για την ακρίβεια, για τη στέγαση. Έχουμε να μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να αναζητήσουμε λύσεις».

«Οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα,  είναι  καταστατική πρόβλεψη, πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν το χαρακτήρα ιερατείου. Ένας τέτοιος κίνδυνος απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα», καταλήγουν.

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ