Πολιτική|26.10.2023 14:00

Μαρινάκης: Νέα στοχευμένη επιδότηση για τις τιμές στην ενέργεια - Πότε οι ανακοινώσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέες επιδοτήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις αυξήσεις στην ενέργεια. «Στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα απ’ τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο της κυβέρνησης θα «περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», ανέφερε.

Τι είπε για τους Σπαρτιάτες

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για τους «11», ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «θα κινηθεί η δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της και θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το νομικό πλαίσιο που αποτελεί τον πυρήνα διαδικασίας, είναι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή με εισήγηση της κυβέρνησης, με τον οποίο ο Άρειος Πάγος απέκλεισε το κόμμα του έγκλειστου με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρη), η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τον είχε ψηφίσει».

Ειδική μνεία έκανε στις καταγγελίες Σκουρλέτη για τον τρόπο λειτουργίας των trolls της Κουμουνδούρου. «Στον εσωκομματικό διάλογο και στις διενέξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε δουλειά να παρεμβαίνουμε. Όμως αναδείχθηκε κάτι πολύ σοβαρό που πολλοί από εμάς το αντιμετωπίσαμε εδώ και πολλά χρόνια, τον βούρκο του διαδικτύου. Όλοι το βλέπαμε, τις μαζικές προσωπικές επιθέσεις, τις απόπειρες δολοφονίες χαρακτήρων, τα χυδαία hashtags. Έρχεται όμως ένας διατελέσας γραμματέας του κόμματος -καθυστερημένα βεβαίως- και είπε κάτι πολύ σοβαρό που εμπλέκει ακόμα και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να μάθουμε ποιοι δημοσιογράφοι εμπλέκονται. Και η ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε. Επιβεβλημένη κριτική, αλλά με στοιχεία και χωρίς πέταγμα λάσπης», είπε χαρακτηριστικά.

ειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκηςκυβέρνησηενέργειαεπιδότηση