Πολιτική|26.10.2023 21:00

Έλλη Στάη στο OPEN: «Το θέμα της πολιτικής είναι καίριο» για τον Κασσελάκη - «Πρέπει να οριστικοποιηθούν οι θέσεις»

Newsroom

«Οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεσμένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη σχολιάζοντας την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Κατά το σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN εξήγησε ότι ο κ. Κασσελάκης «ήρθε πολύ πιο χαμηλότονος και τις δύο τελευταίες ημέρες που βρισκόταν στις ΗΠΑ δεν είχε κάποια εκδήλωση με ένταση, ούτε τον είδαμε στο social media. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει προσπάθεια από τη μία πλευρά, δεν ξέρω εάν υπάρχει ίδια από την άλλη».

«Το θέμα είναι πως θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο», σημείωσε λέγοντας ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Πρώτα πρέπει να δει τι θα κάνει με τις διαγραφές», είπε σημειώνοντας ότι «ένας αρχηγός ο οποίος έχει αναγγείλει με παπανδρεϊκή ρητορική, στην πραγματικότητα δεν πρέπει να το πάρει πίσω».

«Τα συγκεκριμένα στελέχη φαντάζομαι ότι δεν θα του ήταν και χρήσιμα. Λέγαμε από την αρχή ότι αν φύγουν κάποιοι θα του κάνουν τη χάρη. Το ερώτημα είναι σε ποια ρότα θα πάει ο κ. Κασσελάκης για να δούμε τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι», είπε.

«Το θέμα είναι τι θα κάνει στην πολιτική», τόνισε στη συνέχεια σχολιάζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε «ένα είδος ενδοσκόπησης και ελαφράς αυτοκριτικής».

«Το θέμα της πολιτικής είναι καίριο», σημείωσε στη συνέχεια. Σχολιάζοντας πρόσφατη δημοσκόπηση, είπε ότι «το μικρό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε Κασσελάκη τώρα έχει γίνει ακόμα μικρότερο, είναι ένα μικρό κόμμα που τον στηρίζει».

«Τα θέματα της πολιτικής του διάστασης δεν έχουν γίνει κατανοητά από τον κόσμο», σχολίασε στη συνέχεια λέγοντας ότι «εδώ είναι το μέγα ζήτημα. Πρέπει να οριστικοποιηθούν οι θέσεις και αυτό πρέπει να το κάνει ο πρόεδρος και μετά να κάθονται στα όργανα και να τα συζητάνε με τα υπόλοιπα στελέχη για να δείξουν τι πολιτικός φορέας είναι».

ΣΥΡΙΖΑΈλλη Στάηειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης