Πολιτική|29.10.2023 18:14

Συνάντηση Κουρέτα με Κασσελάκη: Συζήτησαν για αποζημιώσεις, υποδομές και Πολιτική Προστασία

Newsroom

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το καταστροφικά πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel αναφέρθηκε ο νεοεκλεγέντας περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτα σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Κυριακής, στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας ο κ. Κουρέτας έθιξε τα ζητήματα των αποζημιώσεων, των υποδομών και των νερών που πρέπει να διοχετευθούν από τη Λίμνη Κάρλα. Όπως συγκεκριμένα τόνισε: «πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις ώστε οι άνθρωποι να μη φύγουν για άλλα μέρη».

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην  Πολίτικη Προστασίας, το στήσιμο της οποίας όπως είπε ο περιφερειάρχης πρέπει να γίνει από την αρχή «με όρους που ισχύουν στην Ευρώπη κι όχι από ανθρώπους που δεν σχετίζονται με τον αντικείμενο».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα είναι όλα αυτά να τρέξουν γρήγορα κι ο κόσμος να επιστρέψει στις ζωές του. Εγώ στο βαθμό που μπορώ θα πιέσω σε αυτήν την κατεύθυνση με τρόπο δίκαιο», πρόσθεσε.

Τα εύσημα για την εκλογή του έδωσε με τη σειρά του στο νέο περιφερειάρχη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. σημειώνοντας «Δείτε πόσα ταπεινά μιλάει αυτός ο άνθρωπος, σε σχέση με τους εκβιασμούς που χωρίς κανέναν ενδοιασμό “ξεφουρνίζει” η Κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να είναι το ήθος του πολιτικού κόσμου. Σε ευχαριστώ που έβαλες τον εαυτό σου μπροστά στη μάχη» επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης.

Συνάντησή με συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών - «Διαπράττεται συγκάλυψη μπροστά στα μάτια μας».

Ο  Στέφανος Κασσελάκης αφού άκουσε συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών τόνισε «είμαι εξοργισμένος και νευριασμένος για τη συγκάλυψη που φαίνεται να διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας».

Παράλληλα τόνισε πως «ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το πράξουμε για να υπάρχει πλήρης δικαιοσύνη για εσάς» ενώ μιλώντας για το δυστύχημα είπε ότι «έχει γίνει ένα έγκλημα στα Τέμπη όπου βλέπουμε δυο τρένα να συγκρούονται με ξεκάθαρα ανθρώπινο παράγοντα».

Ο Καραμανλής κατέβηκε για βουλευτής για να διατηρήσει την ασυλία του

«Το δικό μας κόμμα είχε φέρει στην Βουλή πριν το έγκλημα ερωτήσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, λαμβάνοντας την ειρωνεία του αρμόδιου υπουργού. Ενός υπουργού ο οποίος παραιτήθηκε για να διευκολύνει το αφεντικό του και μετά είχε το θράσος να ξανακατέβει για βουλευτής, προφανώς για να διατηρήσει την ασυλία του» είπε ο κ. Κασσελάκης στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.