Πολιτική | 01.11.2023 15:34

Επίθεση Φάμελλου σε Μητσοτάκη: Κομματισμός, αναξιοκρατία και πελατειακό κράτος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σκληρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ξηλώθηκαν τα μέλη της ΑΔΑΕ με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Λύσης, τις εκδικητικές διώξεις κατά πρώην μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής.

«Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Γεωργία Αδειλίνη «ζήτησε (μαζί με τον Σ. Κασσελάκη) τη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό ως προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία». Νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απουσίαζε από τη Βουλή: «Τελευταία φορά είδαμε τον πρωθυπουργό στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Έκτοτε δεν εμφανιστήκατε. Ίσως γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στην πρόταση που υποβάλλαμε στις 13/9/2023 για να διεξαχθεί συζήτηση προ ημερησίας στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία».

Ειδική μνεία έκανε και στα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και απελευθέρωση των ομήρων, αλλά και για επανεκκίνηση των συνομιλιών για τερματισμό της κατοχής και λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά στη βάση των συνόρων του 1967. «Είναι στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα και κυρίως ντροπή για τον ελληνικό λαό ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην ακολουθεί ισορροπημένη στάση», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο όπου μίλησε για «Κομματισμό, αναξιοκρατία και πελατειακό κράτος». «Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να σας κατηγορήσει για ερασιτεχνισμό στην κομματικοποιήση του κράτους. Σε αυτό είστε επαγγελματίες», είπε και προσέθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ασκήσει απόλυτο κομματικό έλεγχο σε ένα κομματικό κράτος», γεγονός που «θάβει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αμεροληψία».

Σωκράτης ΦάμελλοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΒουλή