Πολιτική|02.11.2023 18:26

Σαλμάς εναντίον Πλεύρη: «Εγώ δεν υπηρέτησα ακροδεξιές θέσεις»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τα «μαχαίρια» βγήκαν στη Νέα Δημοκρατία με τον Θάνο Πλεύρη και τον Μάριο Σαλμά να «σκοτώνονται» για τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. Όλα ξεκίνησαν από μια χθεσινή τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια, ο οποίος υπενθύμισε την περίπτωση του διοικητή του νοσοκομείου (περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο κ. Σαλμάς).

Για το συγκεκριμένο, μάλιστα, παλαιότερα Πλεύρης και Σαλμάς είχε κοντραριστεί έντονα, με τον βουλευτή να  καταγγέλλει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη».  

Η απάντηση Πλεύση σε Φάμελλο που «φούντωσε» την κόντρα με Σαλμά

Ο Θάνος Πλεύρης δεν άφησε αναπάντητα όλα όσα είπε ο κ. Φάμελλος από την Ολομέλεια, αλλά αυτό είχε ως συνέπεια να φουντώσει εκ νέου την κόντρα του με τον Σαλμά.  «Το πρωί από αυτό εδώ το Βήμα ο κ. Φάμελλος εγκάλεσε εμένα, καταθέτοντας και δημοσίευμα, για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ότι τον τοποθέτησα γιατί δήθεν ήταν φίλος μου, επειδή έτσι είχε αναφερθεί συνάδελφος βουλευτής. Σας διαβάζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα προσόντα που έχει σήμερα o διοικητής Αγρινίου: απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τριάντα χρόνια προϋπηρεσία σε ΙΑΣΩ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες και για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών υγείας.  Γι’ αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, τολμά ο κ. Φάμελλος να έρχεται και να μιλά εδώ επικαλούμενος έναν βουλευτή που προφανώς είχε ενοχληθεί γιατί δεν μπήκε αρεστός στο νοσοκομείο», τόνισε ο Πλεύρης.  

Το γάντι σήκωσε στη συνέχεια ο κ. Σαλμάς, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον κ. Πλεύρη. Όπως είπε ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχουν καμία συνάφεια και μάλιστα χρέωσε στον πρώην Υπουργό ακροδεξιές θέσεις!

 

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στη Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα. «Αγαπητέ Θανο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open.gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο», έγραψε χαρακτηριστικά.   

Μάριος Σαλμάςειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΘάνος Πλεύρης