Πολιτική|06.11.2023 15:24

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές στην ατζέντα της συνάντησης Κασσελάκη, Ανδρουλάκη - Ειδικό ενδιαφέρον για την εκδήλωση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Newsroom

Με φόντο τις υποκλοπές θα πραγματοποιηθεί, το απόγευμα της Δευτέρας (06/11) η συνάντηση Κασσελάκη Ανδρουλάκη.

Για το θέμα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει από το πρωί σειρά επαφών για τις υποκλοπές καθώς, όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ, όπου και έγινε δεκτός από τον κ. Ράμμο. Στη συνέχεια, αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Μενουδάκο, επικεφαλής της Αρχής για τα προσωπικά δεδομένα ενώ αναμένεται να τεθεί το θέμα των υποκλοπών, με δεδομένο ότι, αυτές οι δύο ανεξάρτητες Αρχές έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της εξιχνίασης και της χαρτογράφησης του δικτύου υποκλοπών που φαίνεται πως λειτουργούσε στη χώρα μας.

Οι υποκλοπές μπορεί να φέρουν κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ

Οι υποκλοπές καθαυτές είναι ένα θέμα που μπορεί να φέρει πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ καθότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπήρξε μεταξύ των θυμάτων του δικτύου των υποκλοπών και υπάρχουν πρωτοβουλίες για την εξιχνίαση που μπορεί να φέρουν τα δύο πολιτικά κόμματα στην ίδια πλευρά. Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν και στις συναντήσεις που θα γίνουν αργότερα, καθότι ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είχε υποδείξει, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τρόπο με τον οποίο, αν θέλει, μπορεί να ρίξει άπλετο φως στην  υπόθεση, επιτρέποντας στα στελέχη της ΕΥΠ να μπορέσουν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη. Έχει, δηλαδή, εκ της θεσμικής του θέσης, τη δυνατότητα άρσης του απορρήτου.

Εκδήλωση για το μέλλον της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς

Την ίδια στιγμή, και το απόγευμα υπάρχει μία ακόμη εκδήλωση με ειδικό ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διοργανώνεται από την εφημερίδα Εποχή και αναμένονται στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Παρόντες και ομιλητές θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Σία Αναγνωστοπούλου κ.α.. Θέμα της είναι η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά και το πώς απαντά στις προκλήσεις των καιρών. Η εκδήλωση έχει ειδικό ενδιαφέρον γιατί όλα δείχνουν ότι έχουμε ένα πολύ πολωμένο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ και, ενδεχομένως, οι εξελίξεις στην κεντρική επιτροπή, όπως είναι το σκηνικό αυτή την ώρα, να μοιάζουν αναπόφευκτες.

«Ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη συσκότιση της υπόθεσης των υποκλοπών»

Όπως διαμηνύουν πηγές της Κουμουνδούρου, «μετά τα πρόσφατα συγκλονιστικά δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού φέρεται να είναι αποστολέας -όταν ακόμα ήταν σε αυτή τη θέση το 2021- μολυσμένων με Predator sms σε 11 σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου, νέα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα που αναδεικνύουν ότι στο στόχαστρο των υποκλοπέων μπήκαν εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, κ. Βασιλική Βλάχου».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργίας Αδειλίνη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της προ ημερών διενεργηθείσας συνάντησης.  Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη συσκότιση της υπόθεσης αρνουμένος να δώσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου έγκριση για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και στοχοποιώντας επανειλημμένα θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύοντας το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών. Ότι και να κάνουν, η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει. Τα στόματα θα ανοίξουν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι αδήριτη ανάγκη να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που τορπιλίζει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζοντας τις θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, των ανεξάρτητων αρχών αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσον αφορά τα άλλα ζητήματα στην ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη, κάνουν λόγο για «πολιτική μάχη», που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ  «δίπλα στους πολίτες, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά και καταθέτοντας προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, την υπεράσπιση του ΕΣΎ και της δημόσιας παιδείας».

ειδήσεις τώραΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςυποκλοπέςΝίκος Ανδρουλάκης