Πολιτική|07.11.2023 21:00

Το σχόλιο της Έλλης Στάη στο OPEN: Γιατί η αποχώρηση Τσακαλώτου διευκολύνει τον Κασσελάκη

Newsroom

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα διάσπασης στο εσωτερικό του κόμματος μετά και τη σφοδρή επίθεση και κατά του Στέφανου Κασσελάκη που εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Έλλη Στάη.

Η δημοσιογράφος τόνισε ότι αυτό είναι «προαναγγελθέν διαζύγιο» και πρόσθεσε «μένει να μπουν οι υπογραφές το Σαββατοκύριακο».

Αναφορικά με το είδος του διαζυγίου στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Φεύγοντας ο κ. Τσακαλώτος δεν δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό στοιχείο για να το υπολογίσει κανείς».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο κ. Τσακαλώτος «έβαλε δύο ζητήματα τα οποία τα περιμέναμε. Χρησιμοποίησε δύο λέξεις που για την Αριστερά και τους αριστερούς είναι πολύ σημαντικές. Αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Επίσης οριοθετήθηκε και στο πολιτικό φάσμα. Μίλησε για τον χώρο από το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ».

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουμε και στις δημοσκοπήσεις. Ότι το μεγαλύτερο κομμάτι μετακινήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ πάει στα κόμματα της Αριστεράς, είτε είναι το ΚΚΕ, είτε του κ. Βαλρουφάκη και της κ. Κωνσταντοπούλου».

«Αυτό αυτόματα βάζει το βάρος στην πλευρά του κ. Κασσελάκη», είπε η Έλλη Στάη συμπληρώνοντας ότι η αποχώρηση Τσακαλώτου «σχηματικά διευκολύνει τον κ. Κασσελάκη γιατί δεν θα έχει τους αντιρρησίες και αυτούς που θα τον τραβάνε από το μανίκι για να τον πάνε προς μία πολιτική κατεύθυνση, όπως προσπαθήσανε και έκαναν πάρα πολλοί, αλλά ήταν άλλο το πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Τόνισε ωστόσο ότι αυτό «του βάζει το βάρος να προσδιορίσει με σαφήνεια και να προσδιορίσει με τρόπο καθαρό που θέλει να πάει τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης. Εικάζουμε ότι θέλει να τον πάει κεντροαριστερά».

Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΈλλη Στάη