Πολιτική|11.11.2023 13:32

Τεμπονέρας: Δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Αντικαταστατική η πρόταση για δημοψήφισμα

Newsroom

Αχρείαστη και εσωστρεφή χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για δημοψήφισμα με θέμα τις διαγραφές των διαφωνούντων στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας. Όπως είπε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, η ανάκληση της πρότασης αποτελεί όρο για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε όσα ζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι καλείται να αποφασίσει επί της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας ότι τα 300 μέλη καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι όντως «υπάρχουν αρκετές και ιδεολογικές και προγραμματικές και πολιτικές εκκρεμότητες». Για τα προβλήματα που αναδείχθηκαν μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος είπε ότι «προφανώς η εξέλιξη της προεδρικής εκλογής δεν μπορούσε να λύσει τις υπαρκτές διαφορές και τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν αυτή τη στιγμή και άρα χρειάζονται κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος».

Αντικαταστατική η πρόταση για δημοψήφισμα

Σε ερώτηση για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο κ. Τεμπονέρας απάντησε: «Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες αλλά και τις αγωνίες που οδήγησαν στην πρόταση αυτή. Είναι μια πρόταση η οποία είναι αντικαταστατική, υπό την έννοια ότι έχουμε ορίσει συγκεκριμένα όργανα, όπως είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποφασίζει για τα ζητήματα αυτά στα πλαίσια μιας πειθαρχικής διαδικασίας. Είναι μια πρόταση, η οποία είναι διχαστική, υπό την έννοια ότι δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα. Είναι μια πρόταση η οποία είναι εσωστρεφής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό το οποίο παρακολουθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, αλλά για τις πραγματικές αγωνίες και τα προβλήματα τα οποία έχει καθημερινότητα του πολίτη.

Γι' αυτό, όπως είπε, «θα πρέπει να ζητήσουμε την ανάκληση του δημοψηφίσματος. Δεν στήνει η Αριστερά λαϊκά δικαστήρια, ακόμα και όταν διαφωνεί με όρους συντροφικότητας, με όρους σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι το κρίσιμο νομίζω, να δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε στο πολιτικό εγχείρημα και όχι να αφαιρέσουμε».

Τέλος, επανέλαβε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι αχρείαστη, διχαστική και υπονομεύει την ενότητα του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑΔιονύσης ΤεμπονέραςΣτέφανος Κασσελάκης