Πολιτική|20.11.2023 19:55

Μητσοτάκης: Το 41% δεν είναι λευκή επιλογή - Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζουν αν ο νέος αρχηγός είναι ο Τραμπ ή ο Γκρίλο

Newsroom

«Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή γραμματέα της πολιτικής επιτροπής.

«Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά, κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

Τι είπε για την ακρίβεια και τη φοροδιαφυγή

Ακολούθως μίλησε για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ στάθηκε στο πρόσφατο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» τόνισε. «Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο».

«Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει» προσέθεσε.

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προσπαθούν να αποφασίσουν αν ο νέος τους αρχηγός είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει μηδενιστικό λόγο και περιμένει την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ώριμο φρούτο αλλά πρόσθεσε ότι η πολιτική που ακολουθούν δεν είναι ένα ώριμο αλλά σάπιο φρούτο».  

«Εμείς δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε την καταπακτή της ιστορίας από την οποία επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο είτε το παλιό γνωστό ΠΑΣΟΚ είτε τα σπαράγματα της αδιέξοδης αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε επίσης από τα στελέχη του να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην άλλη όχθη του πολιτικού φάσματος τονίζοντας ότι «τα προβλήματα είναι υπαρκτά και υπαρκτές είναι και οι δικές μας αστοχίες».

ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης