Πολιτική|21.11.2023 20:26

Σενάρια για μετακινήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ - «Δεν προσφέρω καρέκλες», είπε ο Ανδρουλάκης

Newsroom

Στη σκιά των αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και των διεργασιών στον χώρο της κεντροαριστεράς, «φωτιά» έχει πάρει η συζήτηση, και για τα σενάρια συνεργασίας αλλά και για τις μετακινήσεις.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Στέφανος Σίσκος, από τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει δεν μένει εκτός το ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφαίνεται η πιθανότητα ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. Για το αν και κατά πόσο μπορεί, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ -που ήδη έχει πάρει ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-, να συνεργαστεί με στελέχη που είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την πόρτα έκλεισε, βέβαια, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, λέγοντας ότι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάνε σε άλλα κόμματα και να αναλάβουν υπουργεία. Βεβαίως, υπάρχει το πρόσφατο, επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ Χάρη Δούκα και Κώστα Ζαχαριάδη στον δήμο της Αθήνας. Και για αυτή την περίπτωση, όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχε δηλώσει στο OPEN ότι πρόκειται για μία συνεργασία που προέκυψε από τη βάση.

«Όχι» Ανδρουλάκη σε συνεργασίες με όσους «περιφέρουν την αριστεία τους για να πάρουν καρέκλες»

Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, όμως, η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν κάπως διαφορετική από την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε σήμερα ότι, καταρχάς, η ανανέωση έχει ξεκινήσει από μέσα, αναφερόμενος στα παραδείγματα Μάντζου και Δούκα. Διαμήνυσε, επίσης, ότι, πλέον, μιλάει ανοιχτά για συνεργασίες με πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού και σοσιαλδημοκρατικού χώρου, όχι, όμως, με πρόσωπα που περιφέρουν την αριστεία τους για να πάρουν καρέκλες. Η συζήτηση, δηλαδή, για τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν είναι ανάμεσα σε κόμματα, αλλά με πρόσωπα.

«Ανανέωσα το ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα που ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, απλά εσείς δε γνωρίζατε», είπε από το Thessaloniki Summit ο πρόεδρος του κόμματος. «Προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσει η ανανέωση με ανθρώπους που ανήκουν στην κεντροαριστερά φύσει – θέσει. Θέλουμε κάποιες συμμαχίες, οι οποίες θα γίνουν με όρους πολιτικούς, όχι εξουσίας. Εάν συμφωνούμε σε ένα πολιτικό πλαίσιο, όπως έγινε με ένα κομμάτι της ανανεωτικής Αριστεράς το οποίο είναι, αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ, ή με ανθρώπους της οικολογίας και των κινημάτων, με χαρά μεγάλη να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε».

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝίκος Ανδρουλάκης