Πολιτική | 22.11.2023 16:00

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday, μείον 50%

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος προς τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday».

«Είδα ιδιαίτερα επιθετικό τον κύριο Φάμελλο.Το ποσοστό επιθετικότητας είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ποσοστό σας στις δημοσκοπήσεις. Αναρωτιέμαι αν η ένταση είχε να κάνει με το ότι στη συζήτηση με το ζόρι ήταν οι μισοί βουλευτές σας. Κινδυνεύετε να γίνεται κόμμα Black Friday -50%», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός απάντησε και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «δεν χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να θυμηθείτε κ. Κωνσταντοπούλου τον παλιό σας εαυτό του πρώτου 6μήνου του 2015». Σε προσωπικό τόνο υπογράμμισε ότι  «με εγκαλέσατε για θέματα λογοδοσίας ως δήθεν μόνη κάτοχος της λαϊκής ευαισθησίας και μόνο εσείς με το φωτοστέφανο της ευαισθησίας να μας κάνετε μαθήματα λες και μόνο η δική σας καρδιά πονάει για τους κατατρεγμένους. Κάποιοι μερίμνησαν μέσα στην πρωτοφανή κρίση να πάνε στα λασπωμένα νερά που δεν μπορούσε να πάει καμία λέμβος να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Αλλά μόνο εσείς έχετε ευαισθησία και τη δείχνετε πώς; Καταθέτοντας ερωτήσεις. Λίγη αυτοσυγκράτηση». 

«Υπάρχουν φαντασιώσεις και όχι λόμπι»

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη συμφώνησε ότι υπάρχει ένα λόμπι που έχει οικονομικό συμφέρον να αρνείται την κλιματική κρίση. «Και εδώ υπάρχουν, αλλά μιλάμε για φαντασιώσεις και όχι για λόμπι. Δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μην επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ανθρωπογενής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη που συνδέεται με την καύση ορυκτού καύσιμου», είπε.

Η αναφορά στο πόρισμα των Ολλανδών

Ειδική μνεία έκανε στο πόρισμα των Ολλανδών διαβάζοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Daniel ήταν ίσως η πιο ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε ίσως ποτέ την Ευρώπη. «3,7 δισ κυβικά μέτρα και συνεχίζει η έκθεση συγκρίνοντας με τις καταστροφικές πλημμύρες το 2021 στην Ευρώπη όπου χάθηκαν 242 άνθρωποι και οι ζημιές άνω των 10 δισ, το νερό ήταν πολύ λιγότερο», σημείωσε. 

Τα έργα που πρέπει να γίνουν

Απαντώντας και στα έργα που θα πρέπει να γίνουν επισήμανε ότι η κάθε τοπική κοινωνία να ζητάει ένα φράγμα χωρίς να εξετάζεται τι θα γίνει στα υπόλοιπα σημεία. «Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα προφανή. Να φτιάχνουμε τα αναχώματα σωστά, να καθαρίζουμε τα ποτάμια, να μην χτίζουμε στις λεκάνες απορροής. Τι υπάρχει μέσα στην κύτη του Πηνειού; Μπουζουξίδικα, μάντρες. Θα πάμε να γκρεμίσουμε; θα θέλω εκεί! Μπροστάρη. Μην σφυρίζετε αδιάφορα», υπογράμμισε πετώντας το μπαλάκι προς την αντιπολίτευση. 

ειδήσεις τώραΒουλήΣΥΡΙΖΑΣωκράτης ΦάμελλοςΚυριάκος Μητσοτάκης