Πολιτική | 25.11.2023 12:24

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί η Ρία Καλφακάκου - «Επικίνδυνες και φασίζουσες οι προτάσεις Κασσελάκη»

Newsroom

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου -το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Ρία Καλφακάκου.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, φεύγω με θλίψη, αφήνοντας πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες, που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα , έχουμε τις ίδιες ηθικές αξίες , βρεθήκαμε δίπλα στους ίδιους αγώνες για την υπεράσπιση των αδυνάτων, για τη Δημοκρατία, την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη»  ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Καλφακάκου.

Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα άδειο κέλυφος, χωρίς ταυτότητα, χωρίς  κοινωνική πρόταση, και δυστυχώς τελευταία με επικίνδυνες, αντιδημοκρατικές και φασίζουσες προτάσεις από τον ίδιο τον εκλεγμένο πρόεδρό του». H ίδια επισημαίνει, ότι η μετάλλαξη άρχισε πολύ νωρίτερα, ιδίως όταν ψηφίστηκε το καταστατικό, που επέτρεπε την υποβολή υποψηφιότητας οποιουδήποτε, χωρίς να είναι ούτε καν μέλος του κόμματος.

Η κ. Καλφακάκου δηλώνει ότι παραμένει στην ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά. «Πιστεύω πως η ίδια η Ανάγκη, όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κόμματος, που θα προτείνει  λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ενεργειακής φτώχειας, της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, της δημοκρατίας, αλλά και θα δίνει ένα όραμα στην ελληνική κοινωνία. Γιατί χωρίς εμάς τους ρομαντικούς στην πολιτική, στην επιστήμη, στην τέχνη, δεν θα είχε προχωρήσει η ανθρωπότητα».

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρααποχώρηση