Πολιτική|17.12.2023 17:51

Ανδρουλάκης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση φορολογεί επαγγέλματα κι όχι εισοδήματα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση φορολογεί επαγγέλματα και όχι εισοδήματα! Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση υποσχέθηκε «κανονικότητα, αλλά επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια για ένα κράτος που λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, όπως αποδεικνύει η τραγωδία των Τεμπών». «4,5 χρόνια δικής σας διακυβέρνησης τα τρένα κινούνταν στα τυφλά και μάθαμε πρόσφατα ότι καταστράφηκαν οι συνομιλίες εκείνης της νύχτας από τον ΟΣΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά και θύμισε ότι πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος του ΟΣΕ παραδέχτηκε ότι διαγράφηκαν οι συνομιλίες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οπαδικής βίας τόνισε ότι επικρατεί γενικευμένη ασφάλεια. «Το κράτος λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Τα τρένα κινούνταν στα τυφλά εν γνώση σας. Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές; Σε όλα επιβάλλετε το σκοτάδι, ακόμα και στο θέμα της οπαδικής βίας», υπογράμμισε.

Κατά τον ίδιο η αγωνία του ελληνικού λαού είναι πολύ μεγάλη, καθώς «ένας στους πέντε Έλληνες αδυνατεί να κάνει ιατρικές εξετάσεις. « Αναστέλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία στην Έδεσσα. Στο Ηράκλειο περιμένουν 4000 ασθενείς να χειρουργηθούν, τα ίδια στη Θεσσαλονίκη. Νεογνά έμειναν χωρίς θέρμανση. Αυξάνετε όμως τους μισθούς στους μάνατζερ. Οι γιατροί όμως αφήνονται με μισθούς πείνας. Η αγωνία για το ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

Ειδική μνεία έκανε στις υποκλοπές, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίστασε να κρυφτεί πίσω από τον Κυριάκο Βελόπουλο «για να πλήξετε την ΑΔΑΕ γιατί φοβάται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση της Pisa για τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία. Ειδικότερα, τόνισε ότι το 47% των 15χρονων στην Ελλάδα είναι στην κατώτατη βαθμίδα στα μαθηματικά ενώ τα αποτελέσματα δείχνουν ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων. «Μιλάμε για εικονοποίηση των ανισοτήτων. Καταρρέει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν σας ενδιαφέρει ένα δυνατό δημόσιο σχολείο», προσέθεσε

ΒουλήΠΑΣΟΚπροϋπολογισμόςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης