Τσιόδρας για οπαδική βία: Τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν νωρίτερα από τις 12 Φεβρουαρίου
NewsroomΣτα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στάθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας λέγοντας πως τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν νωρίτερα από τις 12 Φεβρουαρίου.
«Σε φάση εφαρμογής τα μέτρα για την οπαδική βία»
«Όταν λαμβάνεις τώρα κάποια μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και δεν είχαν εφαρμοστεί στο ενδιάμεσο -πήγαιναν με αργούς ρυθμούς- σημαίνει ότι τα μέτρα που είχες πάρει ή δεν ήταν επαρκή δεν είχαν αποδώσει όσο χρειάζεται. Γι αυτό κρίνεις ότι θα έπρεπε να ληφθούν και νέα. Είναι αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία είναι σε φάση εφαρμογής. Στις 12 Φεβρουαρίου όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα θα πρέπει να ανοίξουμε τις προδιαγραφές που έχουμε πει, έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, ο κύριος Βρούτσης ποιες ποινές θα ισχύουν. Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε:
«Πήγαμε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ύπαρξης συμμοριών στο πλαίσιο ομάδων. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που αφορά το γήπεδο και τον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα ξέρουμε τι γίνεται στις γειτονιές, ξέρουμε τι γίνεται με τους εφήβους, υπάρχουν πάρα πάρα πολλά προβλήματα, το οποίο και πάλι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο».
Για το θάνατο του Σόιμπλε
Σχολιάζοντας το θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως «υπήρξε μια επώδυνη περίοδος για τη χώρα και αυτό συμβολίζει και όλη συζήτηση που γίνεται γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
«Πρόκειται για μια επώδυνη περίοδο, η οποία συνοδεύτηκε βεβαίως από πολλά δύσκολα μέτρα για τους Έλληνες. Χάσαμε 25% του εισοδήματός μας λόγω του ότι είχε φτάσει η χώρα στο να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές», ήταν τα λόγια του για να συμπληρώσει. «Το ευρώ είναι ένα νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε ως αντάλλαγμα -κατά κάποιο τρόπο- της γερμανικής επανένωσης. Το λέω γιατί οι κουβέντες για ενιαίο νόμισμα είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’60. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2014. «Η Γερμανία έλεγε ότι πρώτα έπρεπε να υπάρχει σύγκλιση των οικονομιών και μετά να υπάρξει ενιαίο νόμισμα. Ο κ. Σαμαράς είναι αυτός ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στο να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014. Το 2014 λοιπόν, η Ελλάδα είχε βγει, είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μετά ήρθε ο κύριος Τσίπρας…Το πρώτο μνημόνιο είχε πάρα πάρα πολλά προβλήματα. Δεν είναι πανάκεια ότι αυτό το μνημόνιο ντε και καλά ήταν αυτό το οποίο θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Το ότι χρειαζόταν στήριξη είναι σαφές – για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Το 2014 η Ελλάδα είχε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εφαρμόζοντας το δεύτερο πρόγραμμα».
- Αγωνία στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ουκρανία: - Μπορέλ: «Πούτιν και Τραμπ θα καθίσουν στο τραπέζι για τη λήξη του πολέμου»
- Ευελπίδων: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού - Κρότου λάμψης και κυνηγητό
- Τραγική η κατάσταση στη Γάζα: Όλα τα νοσοκομεία θα μειώσουν ή θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σε «48 ώρες»
- Ο Σεμπάστιαν Σταν υποστηρίζει ότι οι σταρ του Χόλιγουντ «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ