Πολιτική|22.10.2018 22:29

Ορφανός για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Παρουσία λίγου κόσµου και χωρίς άλλα γνωστά στελέχη πλάι του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και τόνισε πως θα προσπαθήσει να «ενώσει οριζόντια τις πολιτικές δυνάµεις», ενώ επεσήµανε πως η απόφασή του ήταν προσωπική.

Στη δύσκολη διαδροµή του µέχρι να φτάσει στην τελική του απόφαση είπε πως µίλησε µόνο µε τον βουλευτή της Ν∆ Σταύρο Καλαφάτη, ενώ τόνισε πως φρόντισε να ενηµερώσει νωρίτερα και το κόµµα για τη θέση του. «Θα προσπαθήσω να ενώσω δυνάµεις οριζόντια στο πολιτικό σύστηµα. Πρέπει να υπερβούµε όλοι τα κοµµατικά όρια. ∆εν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως µετά την οριστικοποίηση της δικής του απόφασης µίλησε µε τον νυν δήµαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος δέχτηκε πρόταση από τη Ν∆ να είναι υποψήφιος για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης. «Παραµένουµε φίλοι µε τον Ιγνάτιο» είπε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο για Μπουτάρη

Ο κ. Ορφανός τόνισε πως η απόφασή του να είναι υποψήφιος για τον κεντρικό δήµο είναι προσωπική και υπαγορεύτηκε από τη διαπίστωσή του πως υπάρχει µεγάλο κενό ηγεσίας στην πόλη, πως ο ρόλος της Θεσσαλονίκης τίθεται υπό αµφισβήτηση και πως υπάρχουν µεγάλες ανάγκες αλλά και έλλειψη σχεδίου ανάκαµψης. Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε πως «την πρώτη τετραετία είχε όραµα, η δεύτερη ήταν κενή έργων και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που µε ώθησαν να προχωρήσω στην υποψηφιότητά µου». Ο Γιώργος Ορφανός τόνισε ότι έχει οµάδα ανθρώπων  που τον στηρίζουν, αλλά και σχέδιο και στόχους, και έκανε λόγο για µια Θεσσαλονίκη... πρωταγωνίστρια.

Ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε πως η απόφασή του σχετίζεται µε τη συµµετοχή του στα ψηφοδέλτια της Ν∆. Μίλησε επίσης µε πολύ καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι κάνει µεγάλη προσπάθεια να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους. Για τη βουλευτική λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης τόνισε πως αν το ήθελε θα ήταν υποψήφιος και δηµοσκοπικά ήταν σε εξαιρετικά καλή θέση. «Αφήνω κάτι σχεδόν έτοιµο για να διεκδικήσω κάτι εξαιρετικά δύσκολο, που όµως αξίζει τον κόπο» συµπλήρωσε. «Σας καλώ όλες και όλους, µακριά από ξεπερασµένους διαχωρισµούς, να ξανακάνουµε αυτή την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους» είπε κλείνοντας την οµιλία του.

Παρόντες στην εκδήλωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ήταν ο πολιτευτής µε τη Ν∆ Παναγιώτης Κοκκόρης και ο περιφερειακός σύµβουλος Βασίλης Ανατολίτης.

Ο Καϊτεζίδης αρνήθηκε το χρίσµα

Οχι στη Ν∆ είπε χθες το απόγευµα ο δήµαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κλείνοντας οριστικά το ενδεχόµενο να διεκδικήσει για λογαριασµό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τον δήµο της Θεσσαλονίκης στις δηµοτικές εκλογές του Μαΐου. Την απόφασή του βάρυνε η ανακοίνωση χθες το πρωί της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή της Ν∆, Γιώργου Ορφανού, καθώς και η αποφασιστικότητά του να µην κάνει πίσω.

Ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος δήλωσε επίσηµα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον ∆ήµο Πυλαίας-Χορτιάτη, συναντήθηκε τις προηγούµενες ηµέρες στην Αθήνα µε τον πρόεδρο της Ν∆, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους συνεργάτες του, θέτοντας ως όρο να «καθαρίσει» η Ν∆ το τοπίο από τις άλλες υποψηφιότητες του ίδιου χώρου, όρος ο οποίος δεν τηρήθηκε.

«Ο δήµος µου και η αγάπη των συµπολιτών µου είναι ο οδηγός µου και στις επόµενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον πρόεδρο της Ν∆, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε πρόσφατη συνάντησή µας» ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Καϊτεζίδης. Με µια λιτή δήλωση ο κ. Καϊτεζίδης επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον ∆ήµο ΠυλαίαςΧορτιάτη, διαψεύδοντας κάθε άλλο σενάριο που βλέπει το φως της δηµοσιότητας τις τελευταίες ηµέρες. 

Γιώργος Ορφανός