Πολιτική|10.01.2024 19:46

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίσημη επίσκεψη στην Αμερική θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δύο εβδομάδες, όταν δηλαδή θα έχει εγκριθεί από την Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο που άρει τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Θα παρευρεθεί σε μεγάλο επενδυτικό forum

Όπως είπε θα βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε δύο εβδομάδες από τώρα, για πολύ λίγες μέρες, για ένα μεγάλο επενδυτικό forum το οποίο διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παρουσιάσει και στους Αμερικανούς επενδυτές, «τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις σημαντικές θετικές εξελίξεις των τελευταίων ετών».

Όμως, επίσκεψή του θα έχει και έναν δεύτερο στόχο. Την παρουσία τους στους ομογενείς μετά το πράσινο φως της Βουλής για την επιστολική ψήφο. «Θα βρεθώ και στο Σικάγο για μία παρουσία στην ομογένεια αυτής της πολύ σημαντικής αμερικανικής πόλης, καθώς θέλω να σας θυμίσω ότι πια θα έχει ψηφιστεί -ελπίζω σε δύο εβδομάδες- το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου που θα ανοίξει ουσιαστικά τις πόρτες στους ομογενείς μας, σε αυτούς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Μια πολύ μεγάλη τομή, μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα μας και ένα πάγιο αίτημα του παγκόσμιου ελληνισμού το οποίο επιτέλους ικανοποιείται», σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΗΠΑεπιστολική ψήφοςΒουλή