Πολιτική | 31.01.2024 16:00

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το αθλητικό νομοσχέδιο - Τυχαίο ότι η αύξηση του κατώτατου συνδέεται με εκλογές

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί αρωγός, θα στηρίξουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο αν και δεν αντιμετωπίζει με ολιστικό τρόπο την οπαδική βία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την οπαδική βία. «Είναι αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά δεν υλοποιείται», είπε και τάχθηκε κατά της απόφασης για κλείσιμο των γηπέδων. «Κακώς κλείσατε τα γήπεδα. Ήταν επικοινωνιακή απόφαση το κλείσιμο των γηπέδων, τιμωρήσατε για δυο μήνες τους κανονικούς φιλάθλους» και προσέθεσε ότι το «νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα της αθλητικής βίας».

Όπως προσέθεσε είναι ανεπαρκές, διότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για οπαδικά επεισόδια εκτός πλαισίου αγώνων. «Δεν αγγίζει καθόλου το ζήτημα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.Το νομοσχέδιο αγγίζει μόνο μια μικρή πλευρά του προβλήματος. Απαιτούνται σοβαρά μέτρα και όχι ημίμετρα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην οπαδική βία, «όταν εσείς περιμένατε τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου για να πάτε εκ των υστέρων 200 ονόματα στη Δικαιοσύνη. Κάνετε επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στις τραγωδίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας, τέλος, για την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό επισήμανε ότι όλως τυχαίως η κατάθεση της ρύθμισης συμπίπτει πάλι με εκλογικό κύκλο. «Να αυξηθεί ο κατώτατος, αλλά δεν μπορεί να συνδέεται με εκλογικές επιδιώξεις της κυβέρνησης», κατέληξε.

ΠΑΣΟΚοπαδική βίανομοσχέδιοΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα