Πολιτική | 02.02.2024 06:45

Μετωπική Μητσοτάκη - Χαρίτση σήμερα στη Βουλή για την Θεσσαλία

Νίκος Σβέρκος

Μετά από διαδοχικές αναβολές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα τη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς για τη Θεσσαλία. Ο Αλέξης Χαρίτσης, που προ εβδομάδων είχε επισκεφθεί πληγείσες περιοχές, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τις «υποσχέσεις που έχουν μείνει στα χαρτιά», αλλά και για τα ζητήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο στόχος Χαρίτση

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σκοπεύει στο σημερινό τετ-α-τετ να απαιτήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τις ευθύνες της κυβέρνησης και να του αποδώσει απραξία μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel. Ο Αλέξης Χαρίτσης σχεδιάζει μάλιστα να επαναφέρει το ζήτημα της μη καταβολής αποζημιώσεων σε χιλιάδες κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες, ενώ θα χαρακτηρίσει «κοροϊδία» τις πρόσφατες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του ποσού των αποζημιώσεων.

Η Νέα Αριστερά επενδύει πολλά στην υπόθεση της Θεσσαλίας αλλα και των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξ ου και δημοσίευσε βίντεο του Αλέξη Χαρίτση για την σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή.

 

Η αντιπαράθεση αναπόφευκτα θα επεκταθεί και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει σήμερα από τη Βουλή να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για τους αγρότες μετά και την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόκειται να χαρακτηρίσει «αποσπασματικά» και «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τα μέτρα και τις εξαγγελίες, θεωρώντας ότι κάθε άλλο παρά απαντούν στα ζητήματα επιβίωσης των αγροτών και του ίδιου του πρωτογενούς τομέα. «Για τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ούτε κουβέντα, για το αγροτικό πετρέλαιο ένα “θα δούμε”» λένε μάλιστα στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Ξεχωριστό κομμάτι της κριτικής του Αλέξη Χαρίτση θα αφορά το μέλλον της Θεσσαλίας, για το πώς δεν θα ερημοποιηθεί. Γι αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς θα παρουσιάσει την πρόταση της Νέας Αριστεράς για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, για πραγματικά έργα υποδομής, για ένα σχέδιο μακράς πνοής, για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, όπως λένε συνεργάτες του.

ΘεσσαλίαΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραειδήσειςΑλέξης ΧαρίτσηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία