Πολιτική | 14.02.2024 13:54

Ανδρουλάκης: Ο αγροτικός κόσμος έχει βυθιστεί στην ανασφάλεια - Δεν αρκούν τα μέτρα

Newsroom

Τους αγρότες στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως το γεγονός ότι μόλις σε 10 ημέρες η ΝΔ άλλαξε τις προτάσεις της για τους αγρότες αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία γίνεται ο σχεδιασμός της πολιτικής.

Καμία πρόταση δεν απαντά στα αιτήματα των αγροτών 

Ακόμη, σημείωσε ότι καμία πρόταση της κυβέρνησης δεν απαντά στα αιτήματα των αγροτών, ενώ ζήτησε την άμεση εφαρμογή μέτρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ.

«Τίποτα από όλα αυτά που έχουν προτείνει δεν απαντά στην ανασφάλεια που έχει βυθιστεί ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω του κόστους παραγωγής που έχει αυξηθεί 25% τα τελευταία χρόνια, λόγω της κατάστασης στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει. Πολύ μεγάλες καταστροφές που αφορούν την κλιματική κρίση λόγω του λανθασμένου σχεδιασμού του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά την κοινή αγροτική πολιτική με αποτέλεσμα εκατομμύρια ευρώ να μην μπουν στους λογαριασμούς των αγροτών μας από τις άμεσες πληρωμές τον προηγούμενο μήνα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκρινε μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο γιατί, όπως είπε, «χωρίς τον πρωτογενή τομέα, χωρίς τους αγρότες, χωρίς τους κτηνοτρόφους, θα μαραζώσει η ελληνική περιφέρεια. Ως ΠΑΣΟΚ, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους, χωρίς λαϊκισμούς».

Νίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚαγρότες