Πολιτική|18.02.2024 12:33

Σπίρτζης για ερωτηματολόγιο: «Να προσγειωθεί στην πραγματικότητα ο Κασσελάκης»

Newsroom

«Να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» κάλεσε ο Χρήστος Σπίρτζης τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας το ερωτηματολόγιο, που κάλεσε ο τελευταίος τα μέλη του κόμματος να συμπληρώσουν.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς «δεν είναι ενημερωμένος γιατί πολλά από τα θέματα που θέτει είναι ήδη λυμένα, όπως την πολιτική ταυτότητα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι συνέδριο δεν είναι καταστατικό και ότι πολλά ερωτήματα, όπως η πολιτική ταυτότητα, το λογότυπο και άλλα άπτονται του καταστατικού. 

«Απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο Πρόεδρος τις θέσεις του»

«Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο Πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος.
Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση», τόνισε. 

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό» και σχολίασε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ». 

ΣΥΡΙΖΑΌλγα ΓεροβασίληΧρήστος Σπίρτζηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης