Μετσόλα από Βουλή: Να συνεχίσουμε να μιλάμε για το κράτος δικαίου
Αλέξανδρος Διαμάντης«Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για το κράτος δικαίου και για τα δημοκρατικά πρότυπα και περιμένουμε όλα τα κράτη μέλη και όλες οι χώρες που προτίθενται να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τα υπερασπισθούν επίσης, διότι οι απειλές θέτουν σε κίνδυνο όλους μας», τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας στη Βουλή.
Πιέσεις σε Κομισιόν
Η ίδια αποκάλυψε ότι οι Ευρωβουλευτές πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει μια άσκηση παρακολούθησης του κράτους δικαίου και να εξετάσει την κάθε χώρα και να κάνει συστάσεις για το πώς θα πρέπει να βελτιωθεί το κάθε – κράτος μέλος. Σύμφωνα με την ίδια στην Ελλάδα έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα για την προάσπιση του κράτους δικαίου και ειδικότερα, όπως είπε, θεσπίστηκε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, θεσπίζονται εθνικά σχέδια δράσης κατά της μισαλλοδοξίας, για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. «Αυτά είναι σημαντικά βήματα σε εθνικό επίπεδο, τα οποία βοηθούν διότι τελικά, κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη δυνατότερη», είπε.
Σύμφωνα με την ίδια «είναι πειρασμός οι λαϊκίστικες προσπάθειες που προσπαθούν να χρωματίζουν μαυρόασπρες εικόνες, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει και ένα μέσο έδαφος που έχει χιλιάδες αποχρώσεις του γκρι».«Είναι, λοιπόν, αυτή η νέα γενιά μια γενιά που είναι πιο κυνική σε σχέση με την πολιτική γενικότερα, μια γενιά η οποία τα δικαιώματα που υπερασπίζεται η Ευρώπη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη τα θεωρεί όλα δεδομένα. Και εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι είναι συλλογική ευθύνη όλων μας να φροντίσουμε να μην επιτρέψουμε στη γενιά αυτή να αποσυρθεί και να υποχωρήσει στις παρυφές του λαϊκίστικου εξτρεμισμού», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιρροή και σταθερότητα στη Μεσόγειο. «Η Ελλάδα και οι ναυτικές αποστολές το αποδεικνύουν και χαίρομαι που θα υπάρξουν εδώ τα κεντρικά αυτής της επιχείρησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανοίξει μια νέα οδό προς τα εμπρός αναπτύσσοντας τις δυνάμεις της και αξιοποιώντας την ενότητά της», είπε.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Ευρώπη επανεξετάζει τις αλυσίδες εφοδιασμού ενέργειας, καθώς αξιοποιούνται νέες ευκαιρίες. « Και εδώ η Ελλάδα και πάλι είχε ηγετικό ρόλο με την Πράξη για την κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη, με μια συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών για την κλιματική αλλαγή. Σύντομα θα συνδεθεί το ελληνικό ενεργειακό δίκτυο με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα διευκολύνει την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χαμηλότερου κόστους στην Ευρώπη», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας εξέπεμψε το μήνυμα της επανεκκίνησης και αναγέννησης της Ευρώπης μέσω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. «Η συμμετοχή στη Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο αντίδοτο στη δημαγωγία και στο λαϊκισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Τασούλας, ο οποίος αποκάλυψε «τον περίεργο αλλά εντυπωσιακό τρόπο», με τον οποίο συνδέεται ο τόπος καταγωγής της Ρ. Μέτσολα με την Ελλάδα, αφού το πρώτο νόμισμα το οποίο βγήκε από το ελληνικό νομισματοκοπείο το 1828 ήταν ο φοίνικας αλλά τα μηχανήματα προέρχονταν από τη Μάλτα!
«Έτσι με τέτοια μηχανήματα, στήθηκε το πρώτο νόμισμα της αναγέννησης της Ελλάδος. Η αναγέννηση, λοιπόν, έχει ρίζες και στη Μάλτα, έχει ρίζες και στην Ελλάδα. Η αναγέννηση της Ευρώπης θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου με εσάς πρωτοπόρο, με την Ελλάδα πρωτοπόρο, για να κάνουμε την Ευρώπη στρατηγικά αυτοδύναμη» είπε ο Κ. Τασούλας.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες