Πολιτική|25.02.2024 19:19

Κύκλοι Τσίπρα: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

Newsroom

«Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» ήταν η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών που αποφασίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι είχε να πει το είπε

«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» ανέφεραν συγκεκριμένα οι κύκλοι γύρω από τον Τσίπρα, βάζοντας ουσιαστικά πήχη τα αποτελέσματα των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Σημειώνεται ότι προ λίγου ημερών ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε παρέμβει με μια ανάρτηση- βόμβα προτείνοντας «Να προσφύγει τώρα στη βάση ο Κασσελάκης για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη». 

Μεταξύ άλλων είχε υπογραμμίσει «αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο».

Η σύγκρουση Κασσελάκη- Γεροβασίλης και η αναβολή των εκλογών

Αναβολή των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Συνέδριο καθώς πέρασε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά».

Είχε προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη απάντησε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η υποψηφιότητα της ήρθε μετά το κάλεσμα του ίδιου με το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» και πρόσθεσε ότι αν ο Κασσελάκης το αποσύρει η ίδια θα αποσύρει την υποψηφιότητά της. 

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι πρέπει πρώτα η ίδια να αποσύρει την υποψηφιότητα της ενώ έντονη σύγκρουση επικράτησε και για την ημερομηνία των εκλογών με την κ. Γεροβασίλη να επαναλαμβάνει δύο φορές ότι «αν ο Πρόεδρος επιμένει να κάνει εκλογές στις 10 Μαρτίου, θα τις κάνει μόνος του».

Όλγα ΓεροβασίληΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρα