Πολιτική | 01.03.2024 19:27

Live η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς.

Δείτε LIVE την ομιλία του Αλέξη Χαρίτση

«Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα»

«Η πολιτική σήμερα επιστρέφει. Σήμερα, φτιάχνουμε, με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αυταπάρνηση και συγκινητική προσπάθεια, το κόμμα της Αριστεράς που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα. Στη Νέα Αριστερά δεν ψάχνουμε για αντίπαλο στις γραμμές μας για να μονομαχήσουμε και να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας. Δεν θα ακούσετε τίποτα τέτοιο στη συνδιάσκεψή μας. Ο δικός μας πολιτικός αντίπαλος είναι ένας: ο κύριος Μητσοτάκης».

«Και για αυτό συγκρουόμαστε με την πολιτική του. Σήμερα, εδώ, η πολιτική επιστρέφει. Σήμερα, εδώ, κερδίζουμε τη ζωή που μας αξίζει», σημείωσε.

«Ο χρόνος σταμάτησε στα Τέμπη. 57 νεκροί. Ένα έγκλημα», ανέφερε επίσης ο κ Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Ένα έγκλημα που αποκάλυψε ότι πίσω από τις θριαμβολογίες για το αναπτυξιακό θαύμα της χώρας, υπάρχει μια σκληρή, μια ανάλγητη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μιας χώρας με διαλυμένες υποδομές, μιας χώρας που υποφέρει από την απουσία σχεδίου, από την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων, από το ρουσφέτι και την αδιαφάνεια, μιας χώρας που αδιαφορεί για τους ανθρώπους της».

« Πλάι στην πραγματικότητα αυτή, υπάρχει όμως και «η δική μας Ελλάδα, η Ελλάδα που δεν ξεχνά. Η κοινωνία που οργανώνεται και αντιστέκεται. Οι άνθρωποι που στον κυνισμό της καθημερινότητας και του 'δεν αλλάζει τίποτα' αντιτάσσουν την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση, τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Για τη ζωή που μας αξίζει! Απέναντί μας όμως έχουμε μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα μιας κυβέρνησης που ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών, τον πόνο των οικογενειών, την απαίτηση των πολιτών για δικαιοσύνη. Μια κυβέρνηση που συγκαλύπτει, που μπαζώνει τον τόπο του εγκλήματος, που παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία των θεσμών για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη. Μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για την καταδίκη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντί να απολογηθεί για την παραβίαση του κράτους δικαίου, ανακαλύπτει υπονομευτές και σκοτεινά σχέδια συνωμοσίας», σημείωσε.

Σημειώνεται πως το τιμητικό προεδρείο της συνδιάσκεψης απαρτίζουν οι Νίκος Βούτσης, Παύλος Κλαυδιανός, Γιώτα Λαζαροπούλου, Χριστίνα Μανουσίδου και η Έλενα Όλγα Χρηστίδη.

Στο συνέδριο βρίσκονται ο διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο εκπρόσωπος τύπου Κωστής Καρπόζηλος όπως και άλλα στελέχη και βουλευτές. Παρών είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ειδήσεις τώραΝέα αριστεράΑλέξης Χαρίτσης