Πολιτική|04.03.2024 13:11

Μαρινάκης: Διακριτικές αποστάσεις από Ασημακοπούλου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στην έρευνα της αρμόδιας Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εστίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με την υπόθεση διαρροής email, στα οποία έστειλε προεκλογικό υλικό η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Είχαμε απάντηση από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών,  σύμφωνα με την οποία δεν παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή δεν παρέχει διευθύνσεις σε υποψηφίους και κόμματα», είπε αρχικά και προσέθεσε ότι διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. «Η κυρία Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της διαδοχικές ανακοινώσεις και απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν έχει δοθεί κάτι ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας», προσέθεσε. Σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη η κυβέρνηση μένει στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα και όπως »σε κάθε τέτοια περίπτωση όταν υπάρχει καταγγελία ερευνάται».

Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι η κυρία Ασημακοπούλου είναι μια ευρωβουλευτής που έχει δώσει μάχη για τη χώρα της και έχει πρωτοστατήσει στη μάχη με τα fake news. Ωστόσο, όπως είπε, η ανακοίνωση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες εβδομάδες. Ο ίδιος, πάντως, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι θέλει «να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε ζήτημα και να διακινδυνεύσει μια σημαντικά διαδικασία για τη χώρα μας είναι μια ιστορική τομή που διευκολύνει χιλιάδες ψηφοφόρους».  «Αυτό το ζήτημα που ανέκυψε δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου. Κρίμα γιατί  στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης θέλουν να θέσουν σε αμφισβήτηση μια τέτοια διαδικασία», είπε.

Συνάντηση με αγρότες

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι την Δευτέρα στις 11 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους αγρότες της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν από τους συντάκτες του ψηφίσματος στο ευρωκοινοβούλιο. ««Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», είπε χαρακτηριστικά.

ειδήσεις τώραΠαύλος ΜαρινάκηςΆννα Μισέλ ΑσημακοπούλουΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑειδήσεις