Πολιτική|08.03.2024 14:07

Μητσοτάκης: «Κάτι θα ξέρει ο Παππάς για παραϋπουργεία» - «Οβιδιακές μεταμορφώσεις Ανδρουλάκη»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απαντήσεις στην αντιπολίτευση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αναπαρήγαγε ο κ. Φάμελλος χαρακτηρισμούς εναντίον μου. Τα δικά σας προβλήματα, τα οποία μπορεί να έχει ο αρχηγός σας να λύσει με το πόθεν έσχες του δεν θα τα κρύψετε με προσωπικές επιθέσεις. Δεν έχει απασχολήσει τίποτα άλλο περισσότερο την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής από το δικό μου το πόθεν έσχες. Καλά ξεμπερδέματα, λοιπόν», είπε ο πρωθυπουργός και μάλιστα αναφερόμενος στο Κράτος Δικαίου υπενθύμισε όσα είπαν πρόσφατα ο Σταύρος Κοντονής και ο Στέλιος Κούλογλου. «Από ποιον να στηθεί το παραυπουργείο; Από τον πρωθυπουργό! Κάτι θα ήξερε ο κ. Παππάς που κουνάει το κεφάλι του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αφού επανέλαβε και τη φράση Κούλογλου συμπέρανε το εξής: «Επανέρχομαι στα ζητήματα αυτά για να φρεσκάρω τη μνήμη σας. Δεν έχουμε ασθενή μνήμη και στο ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είστε προσεκτικοί».

«Δεν σπρώχνουμε παιδιά σε ιδρύματα που υπολειτουργούν»

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου ξεκαθάρισε ότι Έλληνας φοιτητής που μπαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο σπουδάζει δωρεάν ενώ δήλωσε υπερήφανος για την ΕΒΕ. «Δεν σπρώχνουμε παιδιά σε ιδρύματα που υπολειτουργούν τα οποία δημιουργήσατε σε ένα βράδυ. Καταδικάζουν τα παιδιά σε πολύχρονη φοίτηση. Σε κανέναν το νομοσχέδιο δεν στερεί το δικαίωμα στη γνώση», είπε και προσέθεσε ότι 20.546 παιδιά έχουν πάει στην Κύπρο και σπουδάζουν.

«Σε κανέναν δεν κλείνουμε το δικαίωμα στη γνώση και όλη αυτή η επιχειρηματολογία γύρω από την εξυπηρέτηση συμφερόντων που υιοθέτησε με θυμωμένο ύφος ο Ανδρουλάκης δεν ισχύει. Γίνονται επενδύσεις με τον υφιστάμενο νόμο των κολεγίων. Ποιον αιφνιδιάσαμε; ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ήταν πρόθεση της κυβέρνησης να το κάνει», συμπλήρωσε.

Πυρά και στον Νίκο Ανδρουλάκη 

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου στηρίζει τον νόμο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τόνισε: «Μας είπατε ότι τα μίντια διαστρεβλώνουν τις θέσεις σας. Ποια θέση σας από τις 4 γιατί τόσες έχω μετρήσει. Έχουμε ζαλιστεί από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις». Κάλεσε, δε, τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην βλέπει παντού συμφέροντα για να κρύψει τις αδυναμίες του.

Επανερχόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε την ανάρτηση Κασσελάκη με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με σκωπτικό ύφος επισήμανε: «Το πρόγραμμα σας είναι επί δύο γιατί όχι επι 3 επί 4. Αυξήστε τα λίγο γιατί το επί δυο μου φάνηκε λίγο τσουρούτικο».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την καταδίκη για την επίθεση στην Ουκρανία από τον Σ. Φάμελλο, την χαρακτήρισε ελαφρώς καθυστερημένη χρονικά, θυμίζοντας ότι δεν έχει πει κάτι σχετικό ο Ανδρουλάκης. «Ενώ δέχεστε ότι υπάρχει ρωσική επίθεση θεωρείτε ότι η Ουκρανία πρέπει να αμύνεται με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα», αναρωτήθηκε σχετικά.

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΣωκράτης Φάμελλοςιδιωτικά πανεπιστήμιαειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης