Πολιτική|08.03.2024 14:12

Ανδρουλάκης: Σφοδρή κριτική για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Στηρίζουμε τα άρθρα για τα δημόσια»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «απομίμηση μεταρρύθμισης που δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης», ξεκαθαρίζοντας ότι επί της αρχής το κόμμα θα καταψηφίσει, αλλά θα υπερψηφίσει τα άρθρα που συμβάλλουν στη βελτίωση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διευθετήσεις συμφερόντων, λέγοντας ότι συγκεκριμένα funds έχουν επενδύσει ήδη στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση που η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα.

«Ο τίτλος “μη κερδοσκοπικά” είναι φερετζές»

«Το σημερινό νομοσχέδιο συντάχθηκε εν κρυπτό. Ο τίτλος “μη κερδοσκοπικά” είναι φερετζές. Ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, μόνο κερδοσκοπικό παράρτημα μπορεί να ιδρύσει στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε σε όσα στελέχη πήγαν στη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. «Και εσείς άντε δεν θυμάστε τη θέση μας. Δεν τη θυμούνται και οι υπουργοί σας, που διαγκωνίζονται ποιος είναι πιο γνήσιος εκπρόσωπος του γενιτσαρικού τάγματος της Νέας Δημοκρατίας;», αναρωτήθηκε σχετικά ενώ υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με τη θέση του για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Διευκρίνισε, όμως, ότι «το γεγονός ότι είμαστε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Και δεν την δίνουμε επειδή εμείς εγγυόμαστε ότι μπορούμε να τα κάνουμε διαφορετικά και σωστά».

ΒουλήΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΚυριάκος Μητσοτάκηςιδιωτικά πανεπιστήμια