Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για το μπάζωμα - Αίτηση στον εφέτη ανακριτή να επιληφθεί της διαδικασίας συγκάλυψης
NewsroomΓια το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τον ΣΥΡΙΖΑ, το σκάνδαλο Novartis και τα Τέμπη μίλησε μεταξύ άλλων στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Δεν έκανα κανένα καψόνι στη Βουλή – Δεν θα ψήφιζα στα τυφλά»
Αρχικά, για την καθυστέρηση στην ψηφοφορία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Δεν έκανα κανένα καψόνι στη Βουλή. Είμαι επιμελής, προφανώς δεν θα ψήφιζα στα τυφλά. Διάβασα ένα - ένα τα άρθρα. Μα τι θα ψήφιζα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω και μετά λένε ‘α, ψήφισα αλλά δεν είχα διαβάσει το μνημόνιο’, ‘α δεν κατάλαβα τι ψήφισα’. Προφανώς σε 205 άρθρα που ήρθαν όλα με ονομαστική ψηφοφορία προφανώς έπρεπε να ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Εμείς πήραμε μια θέση ουσίας. Ούτε είπαμε ναι σε όλα, ούτε όχι σε όλα. Επιλέξαμε και ψηφίσαμε αυτά που θεωρούσαμε θετικά για το δημόσιο πανεπιστήμιο και καταψηφίσαμε αυτά που θεωρούσαμε προβληματικά, αντισυνταγματικά και έξω από την δική μας τοποθέτηση για την Παιδεία. Κάναμε παρεμβάσεις που φέρανε βελτιώσεις και χαίρομαι για αυτό».
«Το σύστημα παρέμεινε ανοιχτό για πάρα πολύ ώρα γιατί υπήρχαν 70 επιστολικές ψήφοι. Εμείς όσο το σύστημα παρέμεινε ανοιχτό, το χρησιμοποιήσαμε για να ελέγξουμε τις ψήφους μας, να είμαστε σωστοί. Ότι όμως εμείς καθυστερήσαμε την ψηφοφορία και ότι κάναμε καψόνι, είναι μυθεύματα. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο», σημείωσε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως: «Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ψάχνουμε μέσα στη Βουλή, είναι σχεδόν μονίμως απόντες. Εμείς είμαστε στη Βουλή δίνοντας τις μάχες. Γενικά έχουν μια στάση που δεν νομίζω είναι αυτή που περιμένουν οι άνθρωποι και ελπίζουν ότι θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα».
«Προφανώς πρέπει να γίνει έλεγχος στον Κασσελάκη για τις εταιρείες»
Για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε: «η άποψή μου είναι πως το βασικό θέμα τίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα κόμμα που φαίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και μη νομιμοποιημένες διαδικασίες, δέχεται χρηματοδότηση. Γιατί αυτό που προέκυψε είναι πως δέχτηκε χρηματοδότηση που κανονικά δεν θα έπρεπε. Για τον κ. Κασσελάκη προφανώς θα πρέπει να γίνει έλεγχος και ένας άνθρωπος που λέει ‘όλα στο φως, δεν έχω τίποτα να κρύψω’ πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις. Για μένα το κυρίαρχο ζήτημα είναι η χρηματοδότηση του κόμματος».
«Το θέμα της χρηματοδότησης αφορά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»
Και συνέχισε: «Το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων είναι τεράστιο, το θέμα των διαδρομών του χρήματος είναι τεράστιο, το θέμα του ξεπλύματος του χρήματος είναι τεράστιο και φυσικά δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κόμμα. Αφορά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα σκάνδαλα τα έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς. Και οι επιτελείς και τα στελέχη τους υπηρετούν την τσέπη τους πολλές φορές».
Για το σκάνδαλο Novartis
«Εμένα πιο πολύ με απασχολεί πως ο κ. Κασσελάκης επέλεξε από την πρώτη στιγμή να συμπράξει με ένα πρόσωπο που αποδεδειγμένα έχει ιστορικό διαφθοράς και είναι ο κ. Παππάς, ότι επέλεξε να υμνεί τον κ. Τσίπρα που αποδεδειγμένα διακυβέρνησε βουτηγμένος στη διαφθορά. Με το σκάνδαλο Πετσίτη, με τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με την ιστορία της Novartis που δεν ήταν σκευωρία. Υπήρχε και υπάρχει σκάνδαλο αλλά υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από πλευράς της κυβέρνησης, εργαλειοποίησε την δικαιοσύνη και τη δύναμή της για να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους, ανεξαρτήτως εάν αυτοί είχαν εμπλοκή και εμπλοκή στην οικονομική εγκληματικότητα», συνέχισε.
Για τα Τέμπη και τις κινήσεις κατά του Μαρκόπουλου
Για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, η κυρία Κωνσταντοπούλου, που είναι η δικηγόρος τριών οικογενειών θυμάτων ανέφερε πως: «Θα καταθέσουμε στον εφέτη ειδικό ανακριτή αίτηση για επιληφθεί της διαδικασίας συγκάλυψης η οποία εκτυλίσσεται στη Βουλή. Αυτό που συμβαίνει από τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Μαρκόπουλο κατά του οποίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής όπως και σε όλο το προεδρείο της ΝΔ, καθώς ενεργούν και διαπράττουν συγκάλυψη και υπόθαλψη των υπαιτίων. Έγινε προσπάθεια να κλείσει η επιτροπή την ώρα που έχει διαβιβαστεί και δεν έχει εξεταστεί μεγάλο κομμάτι της ποινικής δικογραφίας. Έπεσε μονός διπλός ο κ. Μαρκόπουλος να μην φτάσουν τα στοιχεία. Φύγανε 22 Φεβρουαρίου από τη Λάρισα και μέχρι 28 Φεβρουαρίου παριστάνανε πως δεν τα είχαν παραλάβει. Ο κ. Μαρκόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται, θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί. Είναι ένα πρόσωπο ανεκδιήγητο. Στοχοποίησε οποιονδήποτε ήθελε να ερευνήσει, με πρώτη εμένα. Έχει επιτεθεί σε όποιον βουλευτή προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις. Προσπαθεί πολύ οργανωμένα να αποπροσανατολίζει την κουβέντα και τη συζήτηση. Θα κάνουμε αίτηση εξαίρεσής του και μομφή στο πρόσωπό του όπως και στο προεδρείο. Δεν δικαιούται να κλείσει τις διαδικασίες με τον βίαιο τρόπο που το δρομολογεί και επειδή έχει σύγκρουση συμφερόντων, γιατί εξυπηρετεί τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να εξαιρεθεί».
«Η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη»
Για το μπάζωμα στα Τέμπη, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «γνωρίζω πως η εντολή είναι από την κυβέρνηση. Το γνωρίζω από όταν πήγα στον εφέτη ειδικό ανακριτή, πριν δω τον χώρο. Ρώτησα γιατί μπαζώθηκε ο χώρος και μου απάντησε πως ήταν εντολή της κυβέρνησης προκειμένου να αποκατασταθεί η γραμμή. Όταν του εξέφρασα την απορία μου πώς έγινε μια τέτοια παρέμβαση καθώς και αυτός δεν είχε κάνει αυτοψία, όταν πήγα να δω τον χώρο την ίδια μέρα, είδα πως είναι σε ένα σημείο τελείως διαφορετικό από τη γραμμή».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μια «κυβέρνηση που ελέγχεται και από την πρώτη στιγμή ομολογεί την ευθύνη της», επισημαίνοντας πως «ο Καραμανλής πήγε και έκλαιγε στο σημείο, ασχέτως αν έκλαιγε για τον εαυτό του και όχι για τα θύματα, και ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη».
Τέλος, για τις ευρωεκλογές τόνισε πως «ο στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλά, να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες. Στις ευρωεκλογές θα εκπροσωπήσουμε τον κόσμο που δεν εκφράζεται».
- Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
- Ψήφισαν Φάμελλος, Φαραντούρης, Γκλέτσος: Μίλησαν για έναν πιο δυνατό και μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ - Όλες οι εξελίξεις
- Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
- Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης