Πολιτική | 04.04.2024 07:05

ΠΑΣΟΚ: Οι στόχοι Ανδρουλάκη μέχρι τις ευρωεκλογές - Πότε θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ικανοποίηση επικρατεί, πλέον, στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συνεχίζει το σκληρό ρόκ απέναντι στην κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα των Τεμπών.

Είναι σαφές ότι, όπως προκύπτει από τα ηγετικά κλιμάκια, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να… ησυχάσουν μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες και απαντήσεις, εξ ου κιόλας ο κ. Ανδρουλάκης παρενέβη στο Βουλή. Και η πρόθεση είναι δεδομένη: να αναδεικνύεται οποιοδήποτε νέο ζήτημα προκύπτει σχετικά με τη διαχείριση του δυστυχήματος και την προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν συνεργάτες του επικεφαλής του κόμματος.

Το στοίχημα μέχρι τις ευρωεκλογές παραμένει το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ως ο κύριος αντιπολιτευτικός πόλος απέναντι στην κυβέρνηση. Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο, η παραίτηση των δύο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύουν, σύμφωνα με «πράσινα» στελέχη, ότι το κόμμα δημιουργεί την πολιτική ατζέντα, δεν την ακολουθεί. Γι’ αυτό επιλέχθηκε, χθες, η μικρή αλλά ουσιαστική ομιλία, μέσω της οποίας αναδείχθηκε ότι μόλις προχθές έγινε έφοδος στον ΟΣΕ προκειμένου να ανακτηθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της μοιραίας ημέρας και να συγκριθούν μ’ αυτά που η Δικαιοσύνη έχει ήδη στην κατοχή της.  «Επί 1 χρόνο η δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα και  μαθαίνουμε ότι ο εφέτης ανακριτής Σωτήρη Μπακαϊμης έδωσε εντολή για έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχεση σκληρών δίσκων. Να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι θέλουμε να απαντήσουμε στη δίψα λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνέχεια απέναντι του», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο δρόμος για τις ευρωεκλογές

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση θα έχει δύο στόχους:

  • Την προετοιμασία των στελεχών μέχρι τις ευρωεκλογές και, βέβαια, να δοθεί το πολιτικό στίγμα από τον Ν. Ανδρουλάκη. Αναμένεται να υπάρξει σημαντική προσπάθεια για συσπείρωση, ειδικά εντός Αττικής.
  • Την ανακοίνωση του 90% του ευρωψηφοδελτίου. Ήδη αρκετά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την Κυριακή θα γίνει γνωστό το μεγαλύτερο μέρος αυτών που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στην ευρωβουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες μερικές θέσεις θα μείνουν ανοικτές και θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα, καθώς θα φέρουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό.
ΠΑΣΟΚΤέμπηειδήσειςΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςευρωεκλογές 2024