Πολιτική | 26.04.2024 14:21

Σπίρτζης για Κασσελάκη: Του εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός, αλλά δεν βλέπω προοπτική

Newsroom

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν πράγματι θα καταφέρει να εκλεγεί Πρωθυπουργός. «Του εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε.

O Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Κυριάκο Βελόπουλου να ανακαλέσει τις παραινέσεις του προς του βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, κατηγορώντας τον για καπηλεία.  «Όποιος προσπαθεί να καπηλευθεί είτε την Εκκλησία, είτε οποιοδήποτε δόγμα θρησκευτικό, είτε εκφράζει το αν θα πάει στην Εκκλησία, το τι πιστεύει, το τι δεν πιστεύει, είναι κάτι που φέρνει, αν θέλετε, στην πολιτική, την καπηλεία της όποιας θρησκείας, του όποιου πιστεύω».

«Το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ανήκει στη Χούντα» 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη χρήση του τρίπτυχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» από τον Στέφανο Κασσελακη, λέγοντας ότι έλκει τις ρίζες του στη Χούντα. «Το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"; Ακούστε να δείτε, να σας πω γιατί. Το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" είναι το τρίπτυχο της Χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας. Και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιπαλεύει από τότε που υπάρχει, διότι δίνει άλλο νόημα στην πατρίδα, από αυτό που έδινε η Χούντα των συνταγματαρχών που πούλησε την Κύπρο. Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχανε για αυτό το τρίπτυχο παρατάξεις, οι οποίες παρέδωσαν αγωνιστές πατριώτες στους Γερμανούς, για να πιάσουμε την Ιστορία. Παρέδωσαν οικογένειες κατεστραμμένες για τα πιστεύω τους σε αντίθεση με τη δεξιά πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το ότι υιοθετεί όμως κάποιος που μπορεί να υιοθετήσει ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, οποιουδήποτε προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" σηματοδοτεί άλλα πράγματα και κατά τη γνώμη μου είναι τελείως απορριπτέο» τόνισε.

Σχολιάζοντας τους λογούς για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες έκανε λόγο για οργανωτική αρρυθμία.«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια οργανωτική αρρυθμία, να το πω έτσι πολύ κομψά στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταθέσει εμπρόθεσμα υπόμνημα. Είναι οργανωτική αρρυθμία επιεικώς, να μην πω τίποτα χειρότερο», τόνισε. 

Τέλος,  όσον αφορά τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη για τις ψήφους των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών είπε «έχει να κάνει με προσωπικές απόψεις του ξαδέλφου του κ. Κασσελάκη, του υποψήφιού μας. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν το κόμμα, σε καμία περίπτωση».,

ΣΥΡΙΖΑΧρήστος ΣπίρτζηςΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώραΣπαρτιάτεςΣτέφανος Κασσελάκης