Πολιτική | 05.05.2024 20:19

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει από την Τήνο και ξεκινάει η εκλογική εκστρατεία - Πού έκαναν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί

Newsroom

Τις ευχές τους για την Ανάσταση έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί του τόπου. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής στην Τήνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους δύναμη και αισιοδοξία. Η παράδοση επιβάλλει αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα να τις περνάμε με τους αγαπημένους μας. Η σκέψη μας όμως πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ χρειάζονται τη στήριξή μας αλλά και σε όλες και σε όλους τους Ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς» τόνισε στο μήνυμα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τριήμερο της πασχαλινής εορτής, επιστρέφει στην Αθήνα και θέτει σε θέση εκλογικής μάχης τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει τις περιοδείες του στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρώτη διπλή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στην Αθήνα η ΠτΔ - Στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέλεξε φέτος να κάνει Ανάσταση στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Μητρόπολη Αθηνών. Κάνοντας μνεία στους πολέμους που συγκλονίζουν τον κόσμο ευχήθηκε «το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και συγκρούσεις με αγάπη και κατανόηση για τον συνάνθρωπο». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε Ανάσταση στην Κέρκυρα όπου συμμετείχε στα τοπικά έθιμα, σπάζοντας μπότηδες στην πλατεία Λιστόν.
«Χριστός Ανέστη! Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!», ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάσταση στην Κέρκυρα για τον Κασσελάκη - Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Ανδρουλάκης

Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών μαζί με τον γιο του Μαρίνο και όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κρήτη έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το Πάσχα ας γίνει νέα αφετηρία με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια. Πολλές οικογένειες στην πατρίδα μας αδυνατούν λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας να απολαύσουν ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι. Χρειάζεται σχέδιο και βούληση για να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας Τάξης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τα μηνύματα Κουτσούμπα, Χαρίτση, Κωνσταντοπούλου

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε Ανάσταση στο χωριό του στον νομό Φθιώτιδας. «Το τέλος του Γολγοθά, η ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις δηλαδή στην ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης και τελικά εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!» ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε Ανάσταση στην Καλαμάτα, από όπου έστειλε το δικό του μήνυμα. «Το μήνυμα των ημερών της ελπίδας. Το φως την αλληλεγγύη την οικουμενική προσδοκία για ειρήνη. Με τους αγώνες μας μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Χρόνια πολλά» ευχήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την άλλη ευχήθηκε να αποδοθεί «δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους, δικαιοσύνη για όλα τα θύματα. Αυτές τις μέρες της αγάπης θα παλέψουμε για ισότητα, ειρήνη, δικαιοσύνη» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Με το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδας τα επιτελεία των κομμάτων αναμένεται να βάλουν μπροστά ξανά τις μηχανές για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

ΠάσχαΚΚΕΝέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΠλεύση ΕλευθερίαςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΠΑΣΟΚΑλέξης ΧαρίτσηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑΑνάστασηειδήσεις τώραΖωή ΚωνσταντοπούλουΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστερά