Πολιτική|08.05.2024 10:49

Αποστάσεις Σπίρτζη - Βασιλειάδη από τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Newsroom

Αποστάσεις από τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» πήρε ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας πως δεν την υιοθετεί αλλά και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

Αρχικά, ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΑΖΑ, είπε πως «δεν βοηθάνε, όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».

«Να μην αντιγράφουμε λαϊκιστικά μοντέλα» 

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη. Έπρεπε να γίνει προανακριτική». «Και να βοηθάει (σ.σ. στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» υπογράμμισε.

«Οι λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε τη δημοκρατία»

Αντίστοιχα, και ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Action24, σχολίασε σχετικά:

«Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες(…)Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΓιώργος Βασιλειάδηςειδήσεις τώραΧρήστος Σπίρτζης