Πολιτική|10.05.2024 09:38

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες ρωγμές μετά την εμφάνιση Σπηλιωτόπουλου και την εκτίμηση διαγραφής Σπίρτζη - Βασιλειάδη

Newsroom

Νέες ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Άρη Σπηλιώτοπουλου, ο οποίος υπερασπίστηκε την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» αλλά και οι αποστάσεις που έχουν κρατήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός της ΝΔ και τωρινός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης: «Ο Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην αναφορά αυτή απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, λέγοντας στο Action 24 πως «δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω μια δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας σύμβουλος επικοινωνίας ο οποίος έχει μια επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από πού κι ως πού θα βγω εγώ, μέλος της Π.Γ., πρώην βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, να σχολιάσω τη δήλωση του συμβούλου επικοινωνίας;».

Σε ερώτηση για τη φράση Σπηλιωτόπουλου περί «παγωτού που σκοτώνει», ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως «δεν έχω ακούσει φράση για παγωτό να σκοτώνει» και συμπλήρωσε: «Επειδή έχουμε και σε ένα μήνα εκλογές, ο καθένας να περιοριστεί στο αντικείμενο το οποίο του έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα».

Οικονόμου: Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» 

Και οι αποστάσεις που πήραν Σπίρτζης και Βασιλειάδης από την ηγεσία, προκαλούν τριγμούς. Ο Σάκης Οικονόμου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στο One, ότι οι κ. Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

«Εκφράζουν προσωπικές πικρίες οι συγκεκριμένοι» είπε ο κ. Οικονόμου, και κατέληξε αιχμηρά: «Δεν εκφράζουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν κάποτε υπουργοί ή γραμματείς. Ήταν κάποτε...».

Τι είχαν δηλώσει τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως  ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΑΖΑ, είπε πως «δεν βοηθάνε, όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη. Έπρεπε να γίνει προανακριτική». «Και να βοηθάει (σ.σ. στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» υπογράμμισε.

«Οι λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε τη δημοκρατία»

Αντίστοιχα, και ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Action24, σχολίασε σχετικά: «Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες(…)Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

Άρης ΣπηλιωτόπουλοςΓιώργος ΒασιλειάδηςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΧρήστος Σπίρτζης