Πολιτική|10.05.2024 21:21

Έντι Ράμα: Έτοιμη η Αθήνα να απαντήσει σε ενδεχόμενες προκλήσεις – Υπό δρακόντεια μέτρα η ομιλία

Newsroom

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο προκλήσεων από τον Έντι Ράμα την Κυριακή, στη συγκέντρωση που ετοιμάζει προκειμένου να μιλήσει στους ομοεθνείς του για τις εκλογές στην Αλβανία που θα γίνουν το 2025.

Σε ετοιμότητα η Αθήνα

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημέρα και την ώρα της εκδήλωσης με μία ανάρτηση του, η οποία τελικά θα γίνει στο Christmas Theater στις 11 το πρωί. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ιδιωτική και αχρείαστη την επίσκεψη, η οποία προκαλεί, την ώρα που ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακή.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα ασφαλείας. Ο Ράμα, φτάνει στην Αθήνα στις 9:00 το πρωί της Κυριακής, ενώ στην αποστολή θα βρίσκονται και οι καλλιτέχνες και οι τραγουδιστές που θα συμμετάσχουν στα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ομιλία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, ενώ ο Ράμα θα αποχωρήσει στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Προς ώρας είναι άγνωστο εάν θα έχει κάποια ιδιωτική επίσκεψη κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας στην εκδήλωση, το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία. Επί ποδός θα βρίσκεται η αντιτρομοκρατική, τα ΕΚΑΜ, ενώ γύρω από τον χώρο θα έχουν ακροβολιστεί και ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

Σε περίπτωση δε αντισυγκέντρωσης, από την ΕΛΑΣ διαμηνύουν πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διεξαχθεί μακριά από το χώρο της εκδήλωσης.

υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΈντι Ράμακυβέρνησηειδήσεις τώρααστυνομίαΓαλάτσι