Πολιτική|11.05.2024 13:12

Κασσελάκης: Έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Σπίρτζη - Βασιλειάδη

Newsroom

Αρνήθηκε να σχολιάσει για τις αποστάσεις που πήραν οι Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Βασιλειάδης για το σχόλιό του περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, όταν  ερωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο Mega, απάντησε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο… Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο έχει επιλέξει βάσει του κόμματος. Εκεί να επικεντρωθείτε, εκεί είναι το μέλλον του κόμματος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Στη συνέχεια έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε χωρίς να σχολιάσει κάτι.

Τι είχαν δηλώσει τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως  ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΑΖΑ, είπε πως «δεν βοηθάνε, όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη. Έπρεπε να γίνει προανακριτική». «Και να βοηθάει (σ.σ. στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» υπογράμμισε.

«Οι λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε τη δημοκρατία»

Αντίστοιχα, και ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Action24, σχολίασε σχετικά: «Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες(…)Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

ΣΥΡΙΖΑΓιώργος ΒασιλειάδηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΧρήστος Σπίρτζης