Πολιτική|12.05.2024 12:57

Νέα Αριστερά για υποψήφια ευρωβουλευτή ΝΔ: Χορηγοί και ομοϊδεάτες των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας

Newsroom

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά με αφορμή δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Ωραιοζήλη Κουτσουπιά στο OPEN, η οποία είπε πως «εάν συνεχίσουν να αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών θα την καταγγείλουμε».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά:

«Την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλεί το εθνικιστικό VMRO- του οποίου υπήρξε μέγας χορηγός όταν φορούσε τις περικεφαλαίες και την ενδυμασία του Μακεδονομάχου- να τηρήσει μέχρι κεραίας την Συμφωνία των Πρεσπών, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά μας υπενθύμισε το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής δήλωσε στην τηλεόραση του OPEN:

«Καλά κάνουμε και δεν κυρώνουμε τη συμφωνία, είναι μία κατάπτυστη συμφωνία. Εάν συνεχίσουν οι γείτονες και αποκαλούν “Μακεδονία” τη Βόρεια Μακεδονία-τα Σκόπια, τότε θα πάμε σε καταγγελία και αν πάμε σε καταγγελία θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε εκ νέου κάποιους όρους και εκ νέου κάποιες βάσεις οι οποίες τέθηκαν λάθος".

«Η κυρία Κουτσουπιά υπήρξε ειλικρινής. Αυτή είναι η ψυχή της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη όσο κι αν προσπαθούν σήμερα να κρύψουν τις περικεφαλαίες. Χορηγοί και ομοϊδεάτες των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας που διαδήλωναν στο πλάι των κάθε λογής ακροδεξιών.

Καλά ξεμπερδέματα κύριε Μητσοτάκη» καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Το βίντεο με τη συζήτηση

ειδήσεις τώραΝέα αριστεράΣυμφωνία ΠρεσπώνΝέα Δημοκρατία