Πολιτική | 13.05.2024 13:35

Μαρινάκης: Προκλητική η θέση της προέδρου της Β. Μακεδονίας – Δεν αλλάζει έδρα ο τελικός του Conference

Αλέξανδρος Διαμάντης

Προειδοποιητικές βολές προς τα Σκόπια έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει έδρα ο τελικός του Conference League, με φόντο σχετικά σενάρια που είδε το φως της δημοσιότητας.

Βολές κατά της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε προκλητική και προσβλητική και αντίθετη στην Συμφωνία των Πρεσπών τη θέση της νέας Προέδρου των Βόρειας Μακεδονίας. « Αυτό είναι δεδομένο. Είναι κάτι το οποίο δέχθηκαν πλήρως και η Πρόεδρος Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δείχνει την απήχηση της Ελλάδας που δεν είναι πλέον το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον τελικό του Conference League

Σε ότι αφορά τον τελικό του Conference League τόνισε ότι Ελλάδα έχει την τιμή να διοργανώσει τον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και όπως είπε « πριν από μια βδομάδα είχαμε τη μεγάλη χαρά να μαθαίνουμε ότι μία από τις δύο ομάδες σε αυτόν τον τελικό, θα είναι ελληνική, θα είναι ο Ολυμπιακός. Κάτι το οποίο είναι μια ιστορική επιτυχία, συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό».

«Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα μας αυτή τη διοργάνωση. Μάλιστα, η στάση της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, αυτό το λέω γι αυτούς που θέλουν να χαλάνε αυτές τις γιορτές. Γιατί θα ζήσουμε μια πραγματική γιορτή», είπε και προσέθεσε ότι τόσο η ΕΛΑΣ έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού όσο κι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Υπάρχει η ενημέρωση πως προχωράμε κανονικά Θέλω να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής της έδρας του τελικού του Conference League», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Europa Conference LeagueΒόρεια ΜακεδονίαΣυμφωνία των ΠρεσπώνΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρα