Πολιτική|14.05.2024 21:23

Ευρωεκλογές 2024 - Χαρίτσης: «Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την τυχοδιωκτική πολιτική - Μας ενδιαφέρει ένας άλλος κόσμος που δεν είναι ορατός»

Newsroom

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα (14/5) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας και στις προσεχείς Ευρωεκλογές ενώ εξαπέλυσε και τα πυρά του στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε μια κοινωνία που έχει μπλοκάρει γιατί δεν συζητάμε τα μεγάλα πραγματικά ζητήματα. Ξεκινάει η τουριστική περίοδος με 80.000 κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό, γιατί επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε αυτό που ονομάζουμε “ατμομηχανή” της οικονομίας. Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας πάει να τα πεί στους νέους που δουλεύουν στα νησιά 7 ημέρες την εβδομάδα 12 ώρες για ένα πενιχρό μεροκάματο» ανέφερε αρχικά και συνέχισε ο κ. Χαρίτσης: «Να συζητήσουμε τι θα γίνει με το ΕΣΥ που  η κυβέρνηση συνειδητά οδηγεί στη διάλυση.  Να συζητήσουμε τι θα γίνει στην εξωτερική πολιτική: Θα επιστρέψει σε πολιτική παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης ή θα είναι το μακρύ χέρι σχεδιασμών ΝΑΤΟικών που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνες πολεμικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει λευκή επιταγή να κάνει ότι θέλει. Η αντιπολίτευση είναι από τη μια ιδεολογικά άμορφη στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από αμφισημία και στρατηγική αμηχανία. Δε μπορούν να προσφέρουν εναλλακτική στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

«Το  κόμμα του κύριου Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά»

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς τόνισε: «Το κόμμα του κύριου Κασσελάκη μετά τη μετάλλαξη που έχει υποστεί είναι ένα κόμμα στο οποιο δεν μπορεί να ξέρουν οι πολίτες τις τους ξημερώνει την επόμενη μέρα.  Ο τρόπος με τον οποιο πολιτεύεται, οι πολιτικές θέσεις σε μια σειρά απο ζητήματα- όπως το φορολογικό, τα εργασιακά η εξωτερική πολιτική- δείχνουν έναν πολιτικό σχηματισμό ιδεολογικά άμορφο που δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες του κόσμου που ρωτά τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Πως θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε στην δεξιά του Κ. Μητσοτάκη. Το  κόμμα του κύριου Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά. Κάθε καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να το διαπιστώσει πια».

«Η Νέα Αριστερά θέλει να παίξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας»

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις αλλά και στο ρόλο που θέλει να παίξει το κόμμα του στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Όπως τόνισε σχετικά: «Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το μείζον. Το μείζον είναι το πολιτικό μήνυμα της Νέας Αριστεράς να φτάσει στους πολίτες. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο σε αυτές τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά, μια πολιτική δύναμη  με πολύ λίγους μήνες ζώής που θέλει να πάιξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας να στέιλει ένα σαφές μήνυμα: Ότι η χώρα  χρειάζεται μια ισχυρή μαχητική αξιοπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση. Αυτό ζητάνε σήμερα οι πολίτες απέναντι στην αλαζονεία και τη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη». 

Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της νέας προέδρου να ορκιστεί με τον όρο «Μακεδονία» δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Αλέξη Χαρίτση ο οποίος επεσήμανε πως η Νέα Αριστερά στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως εξήγησε σχετικά: «Τη στηρίξαμε και τη στηρίζουμε τη Συμφωνία που απέδειξε  ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική λύνονται με διπλωματία και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον». Και πρόσθεσε: «Σήμερα έγινε το αδιανόητο. Στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό, ο κύριος Βορίδης υπουργός παρά τω Πρωθυπυργώ, άρα μέσα στο Μαξίμου και η κυρία Μπακογιάννη, πρώην υπουργός εξωτερικών, μας είπαν, ο μεν πρώτος  ότι δεν θα φέρουμε τα μνημόνια προς κύρωση γιατί είναι προβληματική η Συμφωνία και τη δε κυρία Μπακογιάννη να μας λέει ότι  κακώς δεν έχει γίνει η κύρωση και έπρεπε τα τρία μνημόνια να είχαν έρθει νωρίτερα.  

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την επικίνδυνη τυχοδιωκτική στάση που κρατά από το 2018, τότε που  ως αντιπολίτευση φόραγε τις περικεφαλαίες έως και σήμερα που κωλυσιεργεί εσκεμμένα την εφαρμογή της Συμφωνίας. Σήμερα βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής». Και κλείνει λέγοντας: «Το εθνικιστικό  VMRO που κέρδισε τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και το οποίο να θυμίσουμε, είναι ομογάλακτο της ΝΔ  του κ Μητσοτακή αφού ανήκει στο ΕΛΚ, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να φέρει στη βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας και να απαιτήσει την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας, για ειρήνη, σταθερότητα και την καλή γειτονία στην περιοχή μας».

ευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώραειδήσειςΑλέξης ΧαρίτσηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστεράΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕυρωεκλογές